Υλικά
1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά,
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ ρίγανη ξερή, τριμμένη
χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ ρίγανη ξερή, τριμμένη
χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμασία
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και μπόλικο πιπέρι.
Σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι ,
από τις δύο πλευρές και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα μας στο καυτό ελαιόλαδο
(σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας)
μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
Μόλις είναι έτοιμα, αραδιάζουμε τα ψαριά μας στο πιάτο και περιχύνουμε με 2 - 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα.
Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
*Η βασική συνταγή είναι από το περιοδικό "γαστρονόμος" μόνο που την
έχω φέρει λίγο στα μέτρα μου.
αναδημοσίευση από http://glykesistories.blogspot.com/
πηγή: Λεμονάτος τηγανιτός γαύρος!
http://foodbloggers.kafeneio.info
πηγή: Λεμονάτος τηγανιτός γαύρος!
http://foodbloggers.kafeneio.info
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου