Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΟΜΟΚΟΣ: Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Φυλακών Δομοκού: «Δώστε μας πίσω την αξιοπρέπεια!!!!»


Απεργούν από 3/01 οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι των Φυλακών  Δομοκού. "Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου" λένε στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των Φυλακών Δομοκού και συνεχίζουν:
"Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση, αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης".

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γ.Κ.Κ. Δομοκού:
Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γ.Κ.Κ. Δομοκού - Aπεργία

"Σας κοινοποιούμε ότι δια ομοφώνου αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Υ.Ε.Φ. Γ.Κ.Κ. ΔΟΜΟΚΟΥ, αποφασίστηκε να προβούμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις εργασίας αρχής γενομένης από...
3/01/2012
σε συνεργασία με το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γ.Κ.Κ. Δομοκού , καθ’ όλο το νόμιμο ωράριο εργασίας.

Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.
Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση, αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης.
Η εργασία στο χώρο των φυλακών είναι η κατά γενική ομολογία η χειρότερη όλων στο δημόσιο καθώς τόσο η επικινδυνότητα όσο και συνθήκες εργασίες δημιουργούν μείγμα επικίνδυνο. Απόδειξη σε αυτό : ούτε μια αίτηση μετάταξης προς την υπηρεσία μας και παρόλα αυτά έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 50%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρους αδυναμίας της Πολιτείας, να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
  • Διαφύλαξη ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας
  • Αξιοπρεπή μισθό προς επιβίωση των οικογενειών μας.
  • Μισθολογική αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε και διαφοροποίηση βάση της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας .
  • Παροχή υπηρεσιακού εξοπλισμού.
  • Ανάκτηση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας
Στην χειρότερη περίοδο της νεώτερης ιστορίας για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ασφαλιστικές διεκδικήσεις απαντάμε με το μόνο όπλο μας: την αφοσίωση στην εργασία μας και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Για την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από τα ελάχιστα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Απεργούμε διότι αγαπούμε την δουλεία μας και διότι έχουμε απολυτή επίγνωση της προσφοράς μας στον ιδιαίτερο χώρο τον φυλάκων.
Μερικά αγαθά όπως αυτό της ασφάλειας και της ζωής του ανθρώπου, που αποτελεί το εργασιακό μας αντικείμενο, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, της προσωπικής μας ασφάλειας και της διαβίωσης των οικογενειών μας, αφού η Πολιτεία μας προδίδει μέρα με τη μέρα.
Όπλο μας είναι η εργασία μας και αυτή και μόνο προβάλλουμε στις διεκδικείς μας.

ΦΥΛΑΚΕΣ: Η ΣΠΙΝΑΛΌΓΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!
ΓΙΑΤΙ;;
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης στο κατάστημα κράτησης Δομοκού, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω ελλείψεως προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.
Τις ημέρες των απεργιών, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός αν συντρέχει παρέλευση 18μηνου καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατουμένου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μηνου.
Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία ( ούτε συγγενών ούτε συνηγόρων ).


Για τις ενέργειες μας θα ενημερώσουμε τις κατά τόπους δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές καθώς και τα σωματεία Εξωτ. Φρούρησης όλων των καταστημάτων της χώρας προκειμένου ο αγώνας μας να γίνει γνωστός σ όλη την επικράτεια".
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου