ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο εμπορίου (ή 4 μεγάλα σπιτικά φύλλα)
4 αυγά
300-350 ml γάλα
120γρ. γλυκός τραχανάς
450γρ. σκληρή φέτα χοντροκομμένη
1 κουταλιά πάπρικα (γλυκιά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγά
300-350 ml γάλα
120γρ. γλυκός τραχανάς
450γρ. σκληρή φέτα χοντροκομμένη
1 κουταλιά πάπρικα (γλυκιά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε τον τραχανά, τη φέτα, την πάπρικα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε σε αυτό ένα φύλλο. Το αλείφουμε από πάνω με λάδι και απλώνουμε το 2ο φύλλο. Το ταψί πρέπει να είναι λίγο πιο μικρό από τα φύλλα, έτσι ώστε τα φύλλα να είναι ‘‘ζαρωμένα’’ μέσα σε αυτό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο, κατά τον ίδιο τρόπο που απλώσαμε τα άλλα δύο. Αλείφουμε και αυτό με λάδι και απλώνουμε το τελευταίο φύλλο, αυτή τη φορά τεντωμένο. Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε πάλι με λάδι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε τον τραχανά, τη φέτα, την πάπρικα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και απλώνουμε σε αυτό ένα φύλλο. Το αλείφουμε από πάνω με λάδι και απλώνουμε το 2ο φύλλο. Το ταψί πρέπει να είναι λίγο πιο μικρό από τα φύλλα, έτσι ώστε τα φύλλα να είναι ‘‘ζαρωμένα’’ μέσα σε αυτό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο, κατά τον ίδιο τρόπο που απλώσαμε τα άλλα δύο. Αλείφουμε και αυτό με λάδι και απλώνουμε το τελευταίο φύλλο, αυτή τη φορά τεντωμένο. Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε πάλι με λάδι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.
περισσότερα στο http://meliofoods.com/gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου