Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα Λουτρά Πόζαρ: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ


Επιβλητικό περιβάλλον
Στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν του τρίτου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ, από τις αξιολογότερες πηγές της Ευρώπης.  
Η σύγχρονη λουτρόπολη, με οργανωμένες εγκαταστάσεις σε ένα υπέροχο περιβάλλον, συγκεντρώνει κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.
Οι ασβεστο-ανθρακικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ με σταθερή θερμοκρασία 37ο C, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου και συγκεντρώνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, λάτρεις των ιαματικών νερών που τα εμπιστεύονται για διάφορες παθήσεις.
Στη λουτρόπολη λειτουργούν δύο υδροθεραπευτήρια. Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές (ατομικές ή ομαδικές) πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, και σπα.
Μια μεγάλη ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι.
Η φύση γύρω από τα λουτρά είναι πραγματικά μαγευτική!
Οργιώδης βλάστηση, πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, απόκρημνες πλαγιές και θεόρατοι βράχοι συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς που μόνο η ίδια η φύση θα μπορούσε να σμιλέψει και να μας το προσφέρει με γενναιοδωρία.
Δεν είναι τυχαίο που τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν αγαπημένο προορισμό πολλών ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα αφού εδώ μπορείτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας να κάνετε :
Rafting και κayak στον ποταμό Μογλένιτσα, Ιππασία στο καταπράσινο χωριό Όρμα , σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν και μετά να χαλαρώσετε στις πισίνες των Λουτρών Πόζαρ, Mountain bike, εκτός δρόμου διαδρομές με 4χ4 μέσα στη φύση, Trekking στο Μαύρο Δάσος με τις πελώριες οξιές από όπου λέγεται ότι προμηθεύονταν την πρώτη ύλη για να φτιάξουν τις σάρισες (τα εξάμετρα δόρατα) οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τέλος βαρκάδα στη λίμνη του Άγρα τον σημαντικό αυτό υδροβιότοπο.
Η περιοχή διαθέτει πλήθος καταλυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες σας για ξεκούραση, ενώ γραφικά ταβερνάκια με παραδοσιακή μακεδονίτικη κουζίνα,τσίπουρο και κόκκινο ξινόμαυρο, από τα διασημότερα κρασιά της περιοχής, αναλαμβάνουν την τέρψη του ουρανίσκου σας.   
πηγη  http://www.ert.gr

Οι λουτροθεραπείες έχουν θεραπευτικές ενδείξεις για:



  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα






  • Χρόνια ρευματική αρθροπάθεια





  • Αρθροπάθειες





  • Χρόνιες αρθροπάθειες





  • Χολολιθιάσεις





  • Νεφρολιθιάσεις





  • Λοιμώξεις αιμοφόρων οδών





  • Έκζεμα Δερματοπάθειες





  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα







  • Χρήσιμες πληροφορίες
    Γραφεία  Λουτρά πόζαρ            τηλ :  23840-91300
    Σταθμός ΚΤΕΛ - Αριδαίας          τηλ :   23840-21249
    Ταξί  - λουτράκι  λουτρών πόζαρ τηλ :  6944471138
    Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν τηλ :23810-32000
    Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 2km από το κοντινότερο χωριό - Λουτράκι και 12km από την κοντινότερη κωμόπολη - Αριδαία.

    Η Αριδαία, το εμπορικό κέντρο της περιοχής της Αλμωπίας, καλύπτει όλες τις ανάγκες που τυχόν θα χρειαστείτε. Στην Αριδαία λειτουργούν 8, από τις κυριότερες τράπεζες, ταχυδρομείο, κέντρο υγείας και σταθμός κτελ.

    Πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν κατά μήκος του οδικού δικτύου ως το Λουτράκι.

    Για την νυχτερινή διασκέδαση σας, έχετε πολλές επιλογές. Ξεκινώντας από αξιόλογα μπάρ στην περιοχή, μέχρι την Άριδαία που καλύπτει όλα τα γούστα σε Ελληνική και ξένη μουσική.

    Τους χειμερινούς μήνες, ιδίως όταν υπάρχει χιονόπτωση, καλό είναι να προμηθευτείτε αλυσίδες σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε τα λουτρά ή αν θέλετε να κινηθείτε προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν - Βόρρας.

    Πως θα έρθετε
    Τα λουτρά απέχουν 13 χλμ. απο την πλησιέστερη κωμόπολη, την Αριδαία, κέντρο της περιοχής. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής μέσα στην φύση, φτάνετε στο Λουτράκι, στον τελευταίο οικισμό πρίν την Λουτρόπολη. Για να συμβουλευτείτε τον τοπικό χάρτη, πατήστε εδώ.
    Για να δείτε την διαδρομή στον χάρτη της Ελλάδας, πατήστε εδώ.

    Όσοι αναχωρούν από την Νότια Ελλάδα, ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά την Κατερίνη, βγαίνοντας από την έξοδο για Βέροια, εισέρχονται στην Εγνατία οδό. Μετά από λίγα χιλιόμετρα, βγαίνετε από την Εγνατία Οδό στην έξοδο για Αλεξάνδρεια. Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό και την οδοσήμανση, φτάνετε στα Γιαννιτσά. Από εκεί, ακολουθείτε τον δρόμο προς Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία. Λίγο πριν από την Σκύδρα, θα δείτε πινακίδα προς Λουτρά Αριδαίας.

    Χιλιομετρικές αποστάσεις
    Αριδαία13
    Έδεσσα30
    Καϊμάκτσαλάν35
    Θεσσαλονίκη100
    Λάρισα230
    Αθήνα

    περισσότερα στο   http://www.loutrapozar.net
    530


    dy/>

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου