Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εξετάζουν την φορολόγηση και των χωραφιών!!!!

Όλο και περισσότερους «πόντους» κερδίζει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η (διόλου καινούργια) ιδέα της φορολόγησης των εκτός σχεδίων καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε αγρότες ούτε και αξιοποιούνται από τους κατόχους τους.

 Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, το σχέδιο φαίνεται ότι αρέσει τόσο πολύ στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών ώστε αυτή την περίοδο αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να μην προκύψουν νομικές επιπλοκές και αδικίες και, επιπλέον, να μεγιστοποιηθεί το δημοσιονομικό του όφελος.

 Από τι βασικές προτεραιότητες είναι ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι ο ακριβής υπολογισμός των τιμών για τα εν λόγω ακίνητα και, επομένως, του φόρου που θα επιβληθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, οι ιδιοκτήτες να κληθούν να συμπληρώσουν ένα νέο τύπο E9 με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν έπειτα από επεξεργασία τον τύπο του αγροτεμαχίου.

Την ίδια στιγμή, καθησυχαστικοί εμφανίζονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τις κατηγορίες και το περιεχόμενων των χρήσεων γης.

 Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις εντάσσονται σε ειδικές ζώνες που χαρακτηρίζονται «Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων» στις οποίες (μέσω μελλοντικών υπουργικών αποφάσεων) θα καθορίζονται δραστικοί περιορισμοί στο είδος και τη συνολική επιφάνεια δόμησης.



πηγη  http://parakalamoscity.blogspot.com



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου