Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αξιοθέατα στη Σαντορίνη!!!!

Κάντε τις φετινές σας διακοπές να ξεχωρίζουν και ζήστε κάθε στιγμή τους ευχάριστα με συναρπαστικές εξορμήσεις στ’ αξιοθέατα του νησιού!

Η Σαντορίνη είναι προικισμένο νησί χάρη στο θαυμάσιο ηφαίστειο με τις θερμές πηγές και την τεράστια ηφαιστειακή Καλντέρα, που είναι και το ωραιότερο μέρος για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Ξεχωρίζει επίσης για τα εκπληκτικά ιστορικά αξιοθέατα, τους προστατευόμενους οικισμούς με τα άριστα διατηρημένα αρχοντικά και τα υπέροχα εκκλησάκια. Τ’ αξιοθέατα είναι πραγματικά τόσα πολλά που οι οι διακοπές σας θα μοιάζουν να μην επαρκούν για να τα θαυμάσετε όλα.

Στη συνέχεια σάς παραθέτουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού  για να επιλέξετε εκείνα που θέλετε να επισκεφθείτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας.

Τα ευρήματα από τη Μινωική Πόλη στο Ακρωτήρι
Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ακρωτήρι, στα νότια του νησιού. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ερείπια από μια ακμάζουσα Μινωική αποικία, η οποία πρώτα καταστράφηκε από σεισμό κι έπειτα θάφτηκε στη στάχτη μετά από καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου τον 17ο αιώνα π.Χ.

Το μουσείο προϊστορικής Θήρας στα Φηρά
Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ελλάδα με εκθέσεις κυκλαδικής τέχνης, απολιθώματα κι ευρήματα του 17ου αιώνα π.Χ.  από τις ανασκαφές του Ακρωτηρίου, όπως την τοιχογραφία με τη μπλε μαϊμού, τηςν τοιχογραφίες με τις κυρίες, το χρυσό ειδώλιο ενός αγριοκάτσικου και πολλά άλλα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά
Περιλαμβάνει ενδιαφέροντα εκθέματα από την αρχαϊκή, ρωμαϊκή, γεωμετρική κι ελληνιστική περίοδο, όπως γλυπτά, επιγραφές, κεραμικά και πήλινα ειδώλια.

Το Λαογραφικό Μουσείο Εμμανουήλ Λιγνού στα Φηρά
Θα θαυμάσετε μια ενετική κατοικία του 19ου αιώνα, η οποία περιλαμβάνει οινοποιείο, κήπο, παλιά εργαστήρια τεχνιτών της εποχής, ένα σπήλαιο – ορυχείο, πινακοθήκη με έργα τοπικών καλλιτεχνών και ιστορικά αρχεία.
  
Το Ναυτικό Μουσείο στην Οία
Στεγάζεται σε αρχοντικό και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσα συλλογή με ναυτικά αντικείμενα του 19ου αιώνα.

Τα ευρήματα της Αρχαίας Θήρας στο Μέσα Βουνό
Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά του νησιού κι είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το νησί. Εκεί θα δείτε ένα συγκρότημα κτισμάτων από την ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή περίοδο που περιλαμβάνει τους ναοούς του Αρτεμίδωρου και του Διονύσου, Αγορά, Ιερά, Νεκροταφείο και Στοά, καθώς και ερείπια διαφόρων μνημείων, όπως το θέατρο, που χτίστηκαν μεταξύ 3ου και 4ου αιώνα π.Χ. από τους Πτολεμαίους.

Το Μουσείο Ορυκτών & Απολιθωμάτων στην Περίσσα
Ένα από τα νεότερα μουσεία του νησιού, όπου μπορείτε να θαυμάσετε εκθέματα σπάνιων απολιθωμάτων δέντρων, όπως φοίνικα, που χρονολογούνται από την περίοδο πριν την έκρηξη του ηφαιστείου. Θα θαυμάσετε επίσης συλλογή ορυκτών από το Λαύριο.

Τα ηφαιστεικά νησιά Νέα & Παλαιά Καμένη με τις θερμές πηγές
Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Σαντορίνη είναι τα ηφαιστειακά νησάκια στο κέντρο της Καλντέρας, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε με εκδρομικά πλοία. Εκεί θ’ ανέβετε στον κτρατήρα του ηφαιστείου και θα κολυμπήσετε στα νερά των θερμών πηγών.

Το νησί Θηρασία
Πρόκειται για ένα ανέγγιχτο νησί με λίγους κατοίκους που αποτελεί σταθμό των εκδρομικών σκαφών. Η Θηρασία ήταν μέρις της Σαντορίνης αλλά αποκόπηκε από ηφαιστειακή έκρηξη τον 3ο αιώνα π.Χ.

Το χωριό Πύργος
Παραδοσιακό χωριό στην ενδοχώρα της Σαντορίνης, το οποίο ήταν πρωτεύουσα του νησιού έως το 1800 π.Χ. Το χωριό αυτό ήταν μία από τις 5 καστροπολιτείες που ίδρυσαν οι ενετοί, ενώ το μεσαιωνικό στοιχείο είναι εμφανές στα στενά δρομάκια με καμάρες.

Ο Ναός της Παναγίας Επισκοπής κοντά στον Πύργο
Ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία που χτίστηκε από τον Αλέξιο Κομνηνό τον Α’ τον 11ο αιώνα. Είναι πολύ καλά διατηρημένος ναός πατά τις πολλές φθορές που έχει υποστεί με το πέρασμα του χρόνου. Εκεί θα θαυμάσετε την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, η οποία είναι μια από τις τρεις πολυτιμότερες εικόνες στον κόσμο.

Το Ενετικό Κάστρο του Σκάρου, στο Ημεροβίγλι
Μπορείτε να δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου και να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα.
Στο NST σάς παρέχουμε εξαιρετικές επιλογές για περιηγήσεις στ’ αξιοθέατα με τις εκδρομές που διοργανώνουμε σ’ ολόκληρη τη Σαντορίνη για να γνωρίσετε την ιστορία του νησιού και να θαυμάσετε θησαυρούς του παρελθόντος. Διοργανώνουμε επίσης θαλάσσιες περιηγήσεις πρωινές και απογευματινές που σας δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να δείτε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εκδρομές και τις θαλάσσιες περιηγήσεις μας στη Σαντορίνη.



http://www.nst-santorinitravel.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου