Το τσεμπουρέκι είναι παραδοσιακό έδεσμα των τουρκικών και μογγολικών λαών. Είναι πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου, με άζυμο ζύμη, γεμιστή με κιμά και μπαχαρικά, που τηγανίζονται σε φυτικό λάδι (σύμφωνα με τις σύγχρονες συνταγές) ή σε πρόβειο λίπος (αν προτιμάτε παραδοσιακές συνταγές).
dy/>
Ιδανικό τσεμπουρέκι σε 4 βήματα:
1) Η ζύμη. Θα πρέπει να είναι αφράτη. Αφήστε τη να «ξεκουραστεί» για τρεις ώρες, αλλά να μην την ξεχνάτε.
2) Ξεκινήστε την προετοιμασία του κιμά. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κρέατος για τον κιμά: βοδινό και χοιρινό. Το μεν ένα είναι πιο άπαχο, το δε άλλο πιο λιπαρό. Θα βάλουμε το κρέας στο μύλο άλεσης μαζί με το κρεμμύδι, και θα προσθέσουμε λίγο άνηθο. Για να γίνουν πιο ζουμερά τα τσεμπουρέκι μας προσθέτουμε λίγο νερό στον κιμά.
3) Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε μερικές κουταλιές κιμά στη ζύμη και τη διπλώνουμε στη μέση.
4) Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι, ώστε να καλύπτονται πλήρως τα τσεμπουρέκι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα τσεμπουρέκι και τα τηγανίζουμε για πέντε λεπτά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές. Και είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου