Εντάξει, έχετε δίκιο. Τελευταία σας έχουμε πήξει στον κεφτέ. Όμως, το ξέρετε και το ξέρουμε ότι αυτές οι μικρές μπάλες από κιμά, κολοκύθι ή στην προκειμένη ταραμά είναι «μπουκιές παραδείσου». Οπότε τα στόματα κλείνουν και ανοίγουν μόνο για... τρίποντα!
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια ταραμά άσπρο ή κόκκινο ή συνδυασμό
300 γραμμάρια ψωμί ξερό, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν.
Μουσκεύουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε ένα μπολ (το νερό το πετάμε).
Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί (καλύτερα χωριάτικο). Το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε με το χέρι μας στο μπολ με τον ταραμά.
Έπειτα προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με τα ζουμιά τους, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, για να σφίξει και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Στο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.
Πλάθουμε κεφτέδες σε κανονικό μέγεθος, τους αλευρώνουμε καλά, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε.
Όταν ροδοκοκκινίσουν απ᾿ όλες τις μεριές, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετό λεμόνι
Πηγή: koolnews.gr // http://www.lamiatimes.gr/
dy/>
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια ταραμά άσπρο ή κόκκινο ή συνδυασμό
300 γραμμάρια ψωμί ξερό, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν.
Μουσκεύουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε ένα μπολ (το νερό το πετάμε).
Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί (καλύτερα χωριάτικο). Το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε με το χέρι μας στο μπολ με τον ταραμά.
Έπειτα προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με τα ζουμιά τους, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, για να σφίξει και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Στο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.
Πλάθουμε κεφτέδες σε κανονικό μέγεθος, τους αλευρώνουμε καλά, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε.
Όταν ροδοκοκκινίσουν απ᾿ όλες τις μεριές, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετό λεμόνι
Πηγή: koolnews.gr // http://www.lamiatimes.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου