Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στοπ στα γενετικά τροποποιημένα Cheerios της General Mills

Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι τα δημητριακά της General Mills με την επωνυμία Cheerios προέρχονταν από γενετικά τροποποιημένα (Γ.Τ.) σιτηρά, η εταιρία προχώρησε σε ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να φτιάχνει τα πασίγνωστα δημητριακά της χωρίς Γ.Τ.Ο.
Παρά την ανακοίνωση που καθησύχασε τους καταναλωτές δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις πωλήσεις της General Mills. Η κίνηση της General Mills να αλλάξει τα σιτηρά που επιλέγει για τα Cheerios προήλθε μετά από πιέσεις που άσκησε η οργάνωση Green America, μέσω του Facebook κατά των Γ.Τ. Cheerios.



Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει σε ευρεία κλίμακα να απομακρύνονται από τα δημητριακά σαν πρωινό γεύμα και να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως το ελληνικό γιαούρτι ή το σάντουιτς. Αυτό έχει αφήσει την General Mills και την αναταγωνίστριά της Kellogg Co. να παλεύουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Όσο για τους Γ.Τ.Ο., υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα που παράγονται από Γ.Τ.Ο. είναι λιγότερο ασφαλή από τα συμβατικά αντίστοιχά τους. Αλλά η χρήση τους έχει γίνει ένα θέμα αυξανόμενης σημασίας, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν υπάρχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου