Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Για φαγητό; Τρέχα στην Καλλιθέα - Μερικές προτάσεις

Κάθε συνοικία έχει τα δικά της κρυμμένα γαστρονομικά μυστικά και η Καλλιθέα σίγουρα μπορεί να περηφανεύεται για την ποικιλία της: υπόγεια κουτούκια, new age εστιατόρια, funky μεζεδοπωλεία και αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις.
Από τη Νίκη Ρωμανού


Ανθός Γεύσεων


Το «παιδί» του Γιώργου Γεράρδου, ο «Ανθός Γεύσεων» έχει κλείσει πια ένα εξάμηνο ζωής και από τότε που το επισκεφθήκαμε το μενού του ολοένα και εμπλουτίζεται. Αυτοδίδακτος και διαρκώς ανήσυχος στην κουζίνα του καλαίσθητου εστιατορίου μαζί με την ομάδα του, ο φωτογράφος που έγινε γνωστός μέσα από το «Master Chef», δεν σταματά να πειραματίζεται με νέες γεύσεις και προτάσεις. Από ψαγμένα κυρίως πιάτα μέχρι κολασμένα γλυκά και χορταστικά brunch, ο ανθός Γεύσεων έχει έρθει για να μείνει στη γειτονιά της Καλλιθέας.
Ευαγγελιστρίας 96, τηλ. 213 0271631

Μοτοσακό


Μια σχετικά πρόσφατη άφιξη που έχει ξεχωρίσει στην περιοχή είναι το «Μοτοσακό» με ένα δίτροχο σχετικό εργαλείο να κρέμεται από το ταβάνι. Το μοντέρνο ταβερνείο έχει αδυναμία στους θαλασσινούς μεζέδες αλλά και στην κρητική κουζίνα και φροντίζει να ενημερώνει τους θαμώνες του για τα καλούδια της ημέρας πάνω στον τεράστιο μαυροπίνακα. Τα πιάτα που έχουν ξεχωρίσει είναι το κριθαρωτό με γαρίδες και φέτα, οι κεφτέδες μπακαλιάρου, οι λουκουμάδες με φέτα και η ελληνική εκδοχή των fish & chips.
Παναγή Τσαλδάρη 157, τηλ. 210 9588390 

Πετάει ο γάιδαρος;


Πετάει δεν πετάει, στο new age μεζεδοπωλείο θα φας καλά και θα περάσεις ακόμα καλύτερα. Καθότι βρίσκεται στα πέριξ της Παντείου, θα περίμενες ότι το στέκι με το παιχνιδιάρικο όνομα απευθύνεται μόνο σε φοιτητές όμως οι θαμώνες του τελικά δεν γνωρίζουν από ηλιακά όρια. Το ρετρό σκηνικό περιλαμβάνει αποκόμματα περιοδικών και εφημερίδες του ’60, βινύλια κρεμασμένα σε αυτοσχέδια ξύλινα καφάσια που λειτουργούν ως ράφια, παλιές αφίσες και ένα ποδήλατο που σκαρφαλώνει στον τοίχο. Φυσικά δεν λείπει και ο μαυροπίνακας που μαρτυρά καθημερινά το μενού το οποίο κυμαίνεται σε λαχταριστούς μεζέδες: πίτα σφακιανή, μαραθόπιτα, φάβα με λιαστή ντομάτα, σαγανάκι με αυγό, παστουρμά και σάλτσα ντομάτας και άφθονο τσίπουρο.
Παπαζαχαρίου 20-22, τηλ. 210 9210640

Ραμόνα


Αν ψάχνεις κάτι πιο παραδοσιακό, ένα υπόγειο κουτούκι για παράδειγμα, η «Ραμόνα» είναι το τυχερό 13αρι σου. Η «θηλυκιά» ταβέρνα, θα την χαρακτήριζες και οινομαγειρείο, φημίζεται εδώ και χρόνια στην περιοχή για την παρείστικη ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Μεγάλα βαρέλια κρασιού στολισμένα με αμπελόφυλλα, παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, λουλουδένια και καρό τραπεζομάντηλα και μια πλούσια ποικιλία από ορεκτικά, κρεατικά της ώρας και μαγειρευτά.
Μίνωος 11-13, τηλ. 210 9515952

Ευγένιος


Το καλό κρυμμένο μυστικό αυθεντικής ανατολίτικης κουζίνας έχει κωδικό όνομα «Ευγένιος». Συγκεκριμένα,  πρόκειται για ένα καζάκικο κουτούκι φολκλόρ αισθητικής. Τα πιάτα του βαριά, όπως και η διακόσμηση του: σεσλίκ με μπόλικο σκόρδο, τσεμπουρέκι, μαντύ με συνοδεία άφθονης βότκας και οι τιμές… τιμιότατες. Η έθνικ διακόσμηση είναι έκδηλη σε διάφορες γωνιές του εστιατορίου με τις βαριές κουρτίνες, τα memorabilia από τη μαμά πατρίδα και τα παραδοσιακά σερβίτσια.
Ανδρομάχης 267, τηλ. 210 9410001
πηγη  http://cosmo.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου