Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μεταφoρά Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου

alt
Σε νέους, μεγαλύτερους και καλύτερα οργανωμένους χώρους λειτουργεί από σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, το οποίο μεταφέρθηκε σε δημοτικό κτίριο στο Καραγάτς, στην οδό Κουρουνιώτη και Ολυμπιονίκη Αγνώντα (τηλ. 24210 55156), με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του προς όφελος των εκατοντάδων συμπολιτών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων.
Στο Παντοπωλείο βρέθηκε νωρίς σήμερα, πρώτη μέρα της λειτουργίας του στη νέα Διεύθυνση, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολο Παντσά.
Όπως είναι γνωστό πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου, η οποία έχει αναδειχθεί σε βασικό εργαλείο στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών. Σημειώνεται ότι 560 οικογένειες του Βόλου διαθέτουν την κάρτα επωφελούμενου και μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη, ενώ κάθε συμπολίτης που πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις (με βασικότερη το χαμηλό εισόδημα) μπορεί να υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου (στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας) και, αφού γίνει η δέουσα κοινωνική έρευνα, να πάρει την κάρτα επωφελούμενου ετήσιας διάρκειας.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε σήμερα για τις δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο νέο χώρο, για θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και τις διαθέσιμες ποσότητες ειδών, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι του Δήμου σε συνεργασία με εθελοντές συμπολίτες. Πρόκειται, όπως είπε, για μια δομή με τεράστια κοινωνική χρησιμότητα, η οποία λειτουργεί με απολύτως διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.
Ο κ.Παντσάς σημείωσε ότι η μεταστέγαση του Παντοπωλείου κρίθηκε απολύτως αναγκαία λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των επωφελούμενων, οι οποίοι πλέον μπορούν να προμηθεύονται με μεγαλύτερη άνεση και τάξη τα προσφερόμενα τρόφιμα και ρούχα. Ο ίδιος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την καθοριστική συμβολή της τοπικής κοινωνίας στο κοινωνικό έργο του Δήμου.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου