Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

 Αρχοντικά στο Πhλιο ονομάζονται πολλά. Αυτός όμως ο υψηλής αισθητικής ξενώνας του ζεύγους Γκούβερη που ερωτεύτηκε τις Πινακάτες και έκανε εδώ τη μεγάλη αυτή επένδυση, από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στον κομψό χώρο της υποδοχής δικαιώνει τον τίτλο του.

ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ ΠΗΛΙΟΥ
Αρχοντικα στο Πhλιο ονομάζονται πολλά. Αυτός όμως ο υψηλής αισθητικής ξενώνας του ζεύγους Γκούβερη που ερωτεύτηκε τις Πινακάτες και έκανε εδώ τη μεγάλη αυτή επένδυση, από την πρώτη στιγμή που θα μπεις στον κομψό χώρο της υποδοχής δικαιώνει τον τίτλο του. Το κεντρικό κτίριο του 18ου αιώνα έχει αναστηλωθεί και διακοσμηθεί με τρόπο υποδειγματικό. Από τα 8 δωμάτια με ονόματα δορυφόρων του Δια, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Τα στολίζουν καινούργια ή παλιά ξυλόγλυπτα έπιπλα,? αντίκες, αντικείμενα που έχουν φέρει απ’ όλη την Ελλάδα και ακριβά υφάσματα. Εχουν μαρμάρινα μπάνια και ξύλινα ταβάνια στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν σε σπίτια του Πηλίου ή στο αρχοντικό Σβαρτς των Αμπελακίων. Αξιοπρόσεκτη είναι και η επανάχρηση των παλιών υλικών, όπως οι τάβλες που έχουν μετατραπεί σε κομοδίνα-προεκτάσεις των κρεβατιών. Το πέρασμα από το κεντρικό κτίριο στο παράσπιτο όπου λειτουργούν οι εξίσου καλόγουστοι χώροι για πρωινό και το καθιστικό με μεγάλα παράθυρα, μην το... κάνεις βιαστικά, καθώς εκεί βρίσκεται το Spa, με ατμοσφαιρικό χαμάμ και τζακούζι με θέα στο τοπίο γύρω. Τις ηλιόλουστες μέρες και το καλοκαίρι θα απολαύσεις την πισίνα κοντά στην οποία υπάρχει το BBQ και το φουρναριό, και τις ωραίες αυλές. Λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες, τηλ. 24230 86561, www.sakalihotel.gr.
ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑΛιγoτερο γνωστo από τα γειτονικά του χωριά, όπως η Βυζίτσα ή οι Μηλιές, αλλά αρκετά όμορφο. Θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή η μεγάλη πλατεία του με τη? βασιλική του Αγίου Δημητρίου, τον 500 ετών πλάτανο και τη μαρμάρινη νεοκλασική κρήνη με τις λιονταροκεφαλές, φτιαγμένη το 1894 με δύο δωρικούς κίονες. Από εκεί μπορείς να ξεκινήσεις τη βόλτα για να δεις τα βορειοελλαδίτικης αρχιτεκτονικής μεγάλα σπίτια, άλλα ερειπωμένα και άλλα αναστηλωμένα σήμερα.
ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ ΠΗΛΙΟΥ
ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ «Ο Πηλέας» (24230 86873). Το κοινοτικό καφενείο έχει γίνει ταβέρνα που σερβίρει πολύ νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε τις πίτες τους, αγριογούρουνο, κόκκορα, γίδα λεμονάτη ή σούπα. Υπάρχουν επίσης το «Οινοσίφιλος» (24230 86922), με περιορισμένο κατάλογο και? νόστιμα φαγητά (δοκιμάστε ντολμαδάκια και αγριογούρουνο με κυδώνι) και η «Δροσιά του Παπά».
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕΑπό τον δρόμο που οδηγεί από Τσαγκαράδα προς Βυζίτσα-Πινακάτες-Αγιο Γεώργιο Νηλείας, ή οδηγώντας στον παραλιακό δρόμο από τον Βόλο προς Νότιο Πήλιο και στρίβοντας αριστερά στα Ανω Λεχώνια.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου