Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Μια πολύ νόστιμη κι αγαπημένη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνει ανάρπαστη και το θέμα συζήτησης, στο τραπέζι σας.


 






Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    500 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε φέτες
•    70 γρ. γκούντα, τριμμένη
•    150 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
•    150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένη
•    150 γρ. κασέρι, τριμμένο
•    4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
•    3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
•    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    2 αυγά
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος, ή 200 ml
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κ. σ. φυτίνη ή μαργαρίνη
•    μαργαρίνη για το ταψί


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κύβους.


Σ᾿ ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά, για 1΄- 2΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
Σ᾿ ένα μπολ, χτυπάμε μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο σκεύος, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Ψήνουμε στους 200°C, τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 50΄- 55΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10΄, την κόβουμε και απολαμβάνουμε την καλύτερη, ίσως πίτα, που υπάρχει.
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου