Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΝΕΚΡΗ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ - ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τη συμπαράσταση στην οικογένεια της τροχονόμου Αδαμαντίας Σιάφλα, μητέρας τριών παιδιών, που έχασε το πρωί στη Τρίτης τη ζωή της στην Κηφισιά εκφράζουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ομοσπονδίες Αστυνομικών και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα, 41 ετών, τροχονόμος, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Συνελήφθη η οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που την παρέσυρε, 34 ετών.

Η τροχονόμος ήταν μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Ο σύζυγός της είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί στην Τροχαία Νέας Ιωνίας.

Η οδηγός που την παρέσυρε υποστήριξε ότι δεν την είδε. Η τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου στο ύψος της πλατείας Πλατάνων. Είχε διακόψει την κίνηση τόσο στο ρεύμα ανόδου, όσο και στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας δίνοντας την κίνηση σε όσους κινούνταν επί της Αγίου Δημητρίου. Η 34χρονη οδηγός ενός smart κινούνταν στην κάθοδο. Είδε άδεια την μία από τις τρεις λωρίδες και χωρίς να υποπτευθεί κάτι από το γεγονός ότι τα άλλα δύο αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί έκανε ελιγμό, πέρασε δίπλα στα σταματημένα αυτοκίνητα μπήκε στη διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου και χτύπησε την τροχονόμο.

Σε κοινή ανακοίνωση τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως «η αστυνομική οικογένεια θρηνεί ακόμα ένα μέλος της, θύμα του Μολώχ της ασφάλτου αυτή τη φορά, που εξακολουθεί να βυθίζει στο πένθος εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες κάθε χρόνο, παρά την προσπάθεια για ριζική αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων» και συμπληρώνει ότι «δυστυχώς, και η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος, με τους συναδέλφους μας που χάνουν απροσδόκητα τη ζωή τους λόγω τροχαίων δυστυχημάτων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρομενος στο δυστύχημα δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια της Αρχιφύλακα Αδαμαντίας Σιάφλα, η οποία σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή της, ενώ ρύθμιζε την τροχαία κίνηση στην Κηφισιά. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στον σύζυγο και στα παιδιά της άτυχης Αρχιφύλακα, όπως και σε όλους τους οικείους της».

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως ο τραγικός θάνατος της τροχονόμου «αποδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ακόμα και σε υπηρεσίες που δεν θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες. Πρέπει να προβληματίσει και για τα επιπλέον βήματα που είναι απαραίτητα για την βελτίωση των συνθηκών οδικής κυκλοφορίας».

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφερε ότι «το τραγικό συμβάν αναδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα σώματα ασφαλείας και την ανάγκη στήριξης και προστασίας τους από την Πολιτεία.

 


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου