Υλικά για 50 κιλά:
Ζυμώνουμε αρχικά το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Αφού ζυμωθεί αρκετά, έως ότου να μην έχει σβολαράκια, προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό και ξαναζυμώνουμε.
Το χωρίζουμε σε κομμάτια του κιλού και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστούνια.
Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε κομμάτια παξιμαδιών.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30 – 40 λεπτά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα απλώνουμε ένα ένα σε λαμαρίνες και τα ξαναψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.topsyntages.gr/2012/07/paksimadi-kythiron-me-ton-ilia-mamalaki/
dy/>
- 5 κιλά αλεύρι
- 65 γραμμάρια αλάτι
- 1 κιλά ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια μαγιά
- 2 κιλά και 1/4 νερό
Ζυμώνουμε αρχικά το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Αφού ζυμωθεί αρκετά, έως ότου να μην έχει σβολαράκια, προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό και ξαναζυμώνουμε.
Το χωρίζουμε σε κομμάτια του κιλού και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστούνια.
Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε κομμάτια παξιμαδιών.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30 – 40 λεπτά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα απλώνουμε ένα ένα σε λαμαρίνες και τα ξαναψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.topsyntages.gr/2012/07/paksimadi-kythiron-me-ton-ilia-mamalaki/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου