Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ρώσοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στα Μετέωρα


Την πόλη της Καλαμπάκας και τη "Μοναστική Κοινότητα των Ιερών Βράχων" ή αλλιώς Μετεώρων, επισκέφτηκαν σήμερα δεκάδες Ρώσοι δημοσιογράφοι από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προσκεκλημένοι από την Ιερά Σύνοδο στο πλαίσιο των προσκυνηματικών διαδρομών που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή.
Την αποστολή των Ρώσων δημοσιογράφων, την οποία συνόδευε ο ειδικός συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου κ. Χρήστος Πετρέας, υποδέχτηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου, ο πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων κ. Κουρούπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Μαντάρας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Κάμπινγκ.
Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι αρχικά ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τον μοναδικό άμβονα και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων και τις Ιερές Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Βαρλαάμ.
Παράλληλα από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μοιράστηκε έντυπο διαφημιστικό υλικό για τους σπάνιους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια του Νομού Τρικάλων και ένα αφιέρωμα για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει τόσο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με όλους τους φορείς να προσελκύσουν τουρίστες στο Νομό Τρικάλων και όλη τη Θεσσαλία.
Ο κ. Πετρέας ευχαρίστησε παράλληλα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη για την προσφορά τους και την συμβολή τους σε αυτή την προσκυνηματική εκδρομή των Ρώσων δημοσιογράφων.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου