Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ - Εγώ προσέλαβα τους μπράβους!


Με στιλ... Ράδιο Αρβύλα, φορώντας ένα μπλε πουκάμισο, τζιν, με ύφος ξενυχτισμένο και με παρέα τον κολλητό του Χρήστο Κιούση, ο Αντώνης Κανάκης κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ως μάρτυρας στην υπόθεση εκβιασμών και τοκογλυφίας των «Μελέτηδων», που εκδικάζεται. Το συμπέρασμα είναι ότι μπράβοι «εργάζονταν» για να προστατεύουν τα μαγαζιά του!

«Δεν ήξερα ότι με ψάχνατε» είπε, όταν ρωτήθηκε από την έδρα για τον λόγο που δεν εμφανίστηκε τις προηγούμενες μέρες στο δικαστήριο.

Ο διάσημος παρουσιαστής είπε ότι γνωρίζει τον έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Κώστα Μελέτη, από την παιδική ηλικία τους και πρόσθεσε: «Παρότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, δεν γνωρίζω τον δίδυμο αδελφό του Νίκο».

Οσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο Κανάκης είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με τις κατηγορίες περί τοκογλυφίας και εκβιασμών. «Εγώ οργάνωνα συναυλίες και έπαιζα μουσική. Τα υπόλοιπα τα κανόνιζε ο συνεταίρος μου. Εχουμε χρησιμοποιήσει άτομα για την ασφάλεια στα μαγαζιά μας, ειδικά σε εκδηλώσεις που ξεπερνούσαν τα 2.000 άτομα, καθώς δημιουργούνται μικροεπεισόδια. Απ' όσο ξέρω, ο συνεταίρος μου απευθυνόταν στον Κώστα (σ.σ.: Μελέτη), για να βρίσκει άτομα που ήταν για την ασφάλεια των μαγαζιών. Σιχαίνομαι τους εκβιασμούς. Στο παρελθόν, μία φορά που με εκβίασαν, πήγα αμέσως και το κατήγγειλα στην Αστυνομία» κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Σε αυτό το σημείο ρωτήθηκε από την έδρα του δικαστηρίου γιατί δεν προσλάμβανε εταιρίες σεκιούριτι για αυτήν τη δουλειά και απάντησε: «Δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Εχουν μάθει να δουλεύουν με έναν φακό στο χέρι».

Επειτα ο εισαγγελέας τον ρώτησε: «Τα πληρώνατε αυτά τα άτομα. Υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει κράτος;» και ο Κανάκης απάντησε: «Σας σοκάρει που η Αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα μαγαζιά; Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνει περιπολίες».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις αναφορικά με μαγνητοφωνημένα τηλεφωνήματα μεταξύ του Α. Κανάκη και του Κώστα Μελέτη, τα οποία έχει συμπεριλάβει η Αστυνομία στη δικογραφία. Στο πρώτο ο κατηγορούμενος φέρεται να ζητεί από τον παρουσιαστή να προσλάβει έναν κρατούμενο μόλις αποφυλακιστεί και ο Α. Κανάκης με χιούμορ απαντά: «Μέχρι εκεί έχει φτάσει η χάρη μας;».

Το δεύτερο, και πιο σοβαρό, αφορά μια συνομιλία των δύο ανδρών ύστερα από επεισόδιο σε ένα από τα μαγαζιά του. «Είχε προηγηθεί μια φασαρία. Εγώ έχω πει ότι στα μαγαζιά μου δεν χτυπάμε κόσμο, μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας. Η κατάσταση ξέφυγε λίγο και την επομένη ο Κώστας (σ.σ.: Μελέτης) με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει τι έγινε και μου ζήτησε συγγνώμη».

Και στη συνέχεια της κατάθεσης οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί, καθώς, όταν ο συνήγορος του Α. Κανάκη διέκοψε ερώτηση της προέδρου, εκείνος είπε: «Αφήστε τη να με ρωτήσει, πιο γρήγορα θα τελειώσουμε».

Επειτα η πρόεδρος του είπε «έχετε καθαρό λόγο και στην τηλεόραση και εδώ» και εκείνος είπε αστειευόμενος «αφού σκέφτομαι να έρχομαι συνέχεια».


Αριστείδης Μάτιος    http://www.dimokratianews.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου