Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Διαφωνίες στον Δήμο Δομοκού! - Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

Διαφωνίες στον Δήμο Δομοκού!Με την ανεξαρτητοποίηση ενός  συμβούλου της πλειοψηφίας και επιλεκτικές διαρροές πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού.
Στο συνδυασμό της πλειοψηφίας στην προσυγκέντρωση  αποφασίστηκε να υποστηριχθεί ο σύμβουλος Μπάμπης Λιόλιος επιλογή με την οποία διαφώνησε ο κ. Νίκος Βασιλός και μάλιστα κατέθεσε στη διάρκεια της ψηφοφορίας ανεξάρτητη υποψηφιότητα αλλά δεν έτυχε της αποδοχής των συναδέλφων του , εν τούτοις έμμεσα έλαβε 5 ψήφους με την έννοια ότι βρέθηκαν  και 5 άκυρα ψηφοδέλτια  που είχαν με στυλό  αναγεγραμμένο το όνομα του κ. Βασιλού, επίσης έλαβε την δική του ψήφο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neomonastirinews
Είχαμε αλλαγή προέδρου και στην θέση της κ Βάγιας Τολιοπούλου  εξελέγχει ο Μπάμπης Λιόλιος
Στην Α Φάση της ψηφοφορίας που διεξάγεται μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου.
Η πρώτη του κ Λιόλιου η δεύτερη του κ Βασιλού. Η πρώτη με τις <ευλογίες> του Δημάρχου η δεύτερη ανεξάρτητη!
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μετά από μία σύγκρουση του προεδρεύοντος του ΔΣ κ Καρανικόλα όπου απαγόρευσε την τοποθέτηση του κ Βασιλού για την υποψηφιότητα του έλαβαν ο μεν κ Βασιλός μία ψήφο ενώ ο κ Λιόλιος 13 ο οποίος και έλαβε 19 υπέρ και 5 άκυρα ψηφοδέλτια που ανέγραφαν με στυλό το όνομα του κ Βασιλού και ένα λευκό.
Ο οποίος και έλαβε 19 υπέρ και 5 άκυρα ψηφοδέλτια που ανέγραφαν με στυλό το όνομα του κ Βασιλού και ένα λευκό.
Για την θέση του Αντιπροέδρου η υποψηφιότητα του κ Νικολάου Καλημέρη έλαβε στην πρώτη φάση 7 υπέρ και ο κατά, στην Β Φάση έλαβε 21 υπέρ και 4 άκυρα
Για την θέση του Γραμματέα εξελέγχει ο κ Θωμάς Λάγγας στην πρώτη φάση έλαβε 4-0 υπέρ ενώ στην Β Φάση 24-1.
Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γκούβας-Παπιώτης-Δημούδης-Γραμματίκας-Τσανής και Τζιαχρήστας ενώ αναπληρωματικοί οι Σκαρμούτσος-Αράχωβας-Ματσαδές-Σταυρόπουλος-Καρκάνης.
Στην επιτροπή Ποιότητας ζωής αφού στην Α φάση υπήρξαν τρείς υποψηφιότητες από την ελάσσονα και μείζονα μεταξύ των Βασιλόπουλου Χαρ. που έλαβε 3 ψήφους και του Τζιώρα Σταύρου που έλαβε 8 ψήφους και του Αράχωβα που έλαβε 9 ψήφους, στον Β Φάση πέρασαν οι δύο τελευταίοι.
Τελικά εξελέγησαν Παπαδημητρίου Δ- Καρανικόλας-Μπακοστέργιος-Ζάρρα-Τζιώρας και Αράχωβας
Αναπληρωματικοί Καρκάνης –Σταυρόπουλος –Παπιώτης-Κόγιας-Λάγγας
 
Μετά την εκλογή και αφού ανέλαβε το νέο προεδρείο ο κ Βασιλός κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το ψηφοδέλτιο του κ Σύρου και αμέσως μετά είπε τα παρακάτω:
«Σας γνωστοποιώ δια της παρούσης ότι ανεξαρτητοποιούμαι ως δημοτικός σύμβουλος και από τούδε και στο εξής δεν ανήκω στην παράταξη με την ονομασία Συνεργασία Πολιτών σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ.4, του Ν. 3852/2010.

Καταρχάς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τους συμπολίτες μου που με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο.
Τους διαβεβαιώνω για μια ακόμη φορά εδώ, ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων , ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε πραγματικά να γίνουν πραγματικότητα τα λόγια του κ Δημάρχου και επικεφαλή του συνδυασμού μας κατά την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα , για εντιμότητα , ισονομία και δικαιοσύνη , σε όλες τις ενέργειες μας και τήρησης του λόγου μας που πιστεύω πως πρέπει να είναι συμβόλαιο και μάλιστα από Στρατηγούς, διότι η εκπαίδευσή μας και ο τρόπος με τον οποίο ενεργούμε είναι να έχουμε λόγο και να τον τηρούμε από τη στιγμή που τον δίνομαι.
Κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής.
Θα προσπαθήσω με όσες δυνατότητες διαθέτω για την βελτίωσης της ποιότητας της εσωτερικής της λειτουργίας, αλλά κυρίως της απόδοσης του δημοτικού συμβουλίου προς όφελος των πολιτών και του Δήμου μας.
Βασική επιλογή μου θα είναι να ενισχύσω όσο πολύ περισσότερο μπορέσω τη διαφάνεια στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, να βελτιώσουμε όλοι μαζί την ποιότητα όχι απλά του διαλόγου που διεξάγεται σ’ αυτό , αλλά κυρίως την ποιότητα του παραγόμενου έργου.
Τέλος να ευχηθώ κάθε καλό και για εσάς προσωπικά κ Δήμαρχε και για το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2013με υγεία και επιτυχίες στην προσωπική οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του καθενός.
Ευχαριστώ πολύ για την ανοχής σας».
Δομοκός 6-1-2013
Μετά τιμής
Νικόλαος Η. Βασιλός
ΠΗΓΗ   http://lamiafm1.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου