Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το ξεβράκωμα της αισθητικής τού Νότη Σφακιανάκη


 Το διαδίκτυο (και αυτό που λέμε, «κοινωνικά δίκτυα») έχει τα κακά του: τον εύκολο προπαγαν- δισμό, τις πιο γρήγορες προπέλες ανεμι- στήρα για τον εκσφεν- δονισμό λάσπης, τη δήθεν ενημέρωση κάποιων σάιτ και μπλογκ πλάι στην πραγματική ενημέρωση άλλων, την αναπα- ραγωγή αφέλειας από (ποιους άλλους;) αφελείς αποδέκτες κάθε παπαριάς, την αναγόρευση της Αυτής Υψηλότητος Φήμης σε αυτοκρατορική Είδηση κλπ. Έχει ΟΜΩΣ και τα πολλά καλά του. Ένα από αυτά, ότι ξεβρακώνει πολύ γρήγορα αυτούς που το τραβάει ο πισινός τους να αεριστεί. Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχει πιο γρήγορο, έξυπνο, εύστοχο και… ξεβρακωτικό σχόλιο στη δήλωση του Σφακιανάκη για την… ακαλαισθησία των Πακιστανών των φαναριών, από παλιότερη φωτογραφία του – δολοφονικής αισθητικής – που αναρτήθηκε με τη λεζάντα «Μου χαλάνε την αισθητική οι Πακιστανοί στα φανάρια». Αυτό, μόνο αυτό, και τίποτε άλλο. Η φωτογραφία, που ταξιδεύει σαν βολίδα στα κοινωνικά δίκτυα, έδειρε, έφτυσε, τσαλάκωσε αντιλήψεις σαν κι αυτές που έχει ο (και ζηλωτής της Χρυσής Αυγής) Νότης. Βέβαια, «παίζει» στο διαδίκτυο μια ακόμα φωτογραφία απαράμιλλου αισθητικού κάλλους, με λιγότερη διάδοση αυτή, που θα δείτε πιο κάτω μαζί με μια δήλωση-δηλητήριο:


Είναι της Ναταλίας Ρασούλη, που απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές «χέσε μας» στον αηδιασμένο (μόνο) από τα ελληνικά φανάρια και το κατάντημά τους, καλλιτέχνη. Έγραψε λοιπόν στο facebook η κόρη του αξέχαστου Μανώλη Ρασούλη:

«Σφακιανάκη, χ… μας κι εσύ. Εσύ που ‘‘βιάζεις’’ την Ιερά Οδό του Σωκράτη και του Πλάτωνα τραγουδώντας αρλούμπες; Και αφού μιλάμε και για αισθητική, τράβα βγάλε το γυαλί και τον Morrison, γιατί η αισθητική μας παραζορίζεται τα τελευταία χρόνια».
Και για τους ανενημέρωτους, ένα μέρος από όσα είπα ο Σφακιανάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή τής Τατιάνας Στεφανίδου:

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε. Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια, Μπορεί να πάρουν τα προϊόντα και να τα δώσουν σε φτωχές οικογένειες. Μια χαρά… ». 
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου