Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ρακομελάδικα: Ένα ρακόμελο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Έχεις μπούκωμα, συνάχι, «βράζουν»  τα μέσα σου; Αντί για το κοντινότερο  φαρμακείο, πάρε την παρέα σου  και πήγαινε σε ένα από τα πολλά  ρακομελάδικα της πόλης. Χάρη στο λαϊκό γιατροσόφι θα ξανανιώσεις, θα μελώσεις ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα κάνεις κεφάλι. 
Κείμενο: Νίκη Ρωμανού
Ρακοκάζανο
 
Μέσα και σε αυτό το αφιέρωμα του Cosmo.gr το Χαλάνδρι έχει λόγο. Αλίμονο. Στην περιβόητη πιάτσα των βορείων προαστίων, το «Ρακοκάζανο» στον πεζόδρομο της Ηρακλείου θεωρείται ένα από τα καλύτερα στέκια στο είδος του χάρη στην καλαίσθητη και προσεγμένη διακόσμησή του, την ποικιλία στους μεζέδες με σήμα προέλευσης τη λεβεντογέννα Κρήτη και φυσικά το γευστικότατο ρακόμελο.
Ηρακλείου 1, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6895501
Ρακόμελο

  Σε μια πέτρινη μονοκατοικία του 1929, το «Ρακόμελο» είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αφιερώσεις μια από τις εξόδους σου στην απόκεντρη Ηλιούπολη. Φυσικά το ρακόμελο είναι η σπεσιαλιτέ μου για αυτό μην παίρνεις και όρκος ότι θα αρκεστείς στην πρώτη γύρα. Το καλύτερο βέβαια είναι η πατέντα του «happy hour», η οποία εφαρμόζεται από Δευτέρα έως Πέμπτη και έτσι μετά τη δουλειά, καταλήγεις να απολαμβάνεις ένα καραφάκι ρακόμελο στα 3 ευρώ και μετά μουσικής. 
Διστόμου 9, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9702025
Του Ονείρου

  Σε ένα παράλληλο σύμπαν που όλοι ονειρευόμαστε αλλά κανείς δεν πιστεύει, κάθε φορά που βγαίνεις έξω περνάς «Του Ονείρου». Ο Ανδρέας και ο Ιούλιος, το δίδυμο των ιδιοκτητών «Του Ονείρου» σκαρφίστηκε τον πιο έξυπνο, γλυκό και αισιόδοξο όνομα για να δώσει στο συμπαθέστατο μαγαζί του. Ζεστή ατμόσφαιρα, χαλαρή και παρεΐστικη διάθεση και τα κουλουράκια της μαμάς αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας του ρακομελάδικου στο Κουκάκι. Προφανώς και το σπιτικό ρακόμελο συνοδευόμενο από νόστιμους μεζέδες είναι το κερασάκι στην τούρτα. 
Βεϊκου 84, Κουκάκι, τηλ. 215 5103341
Ρακομελιό
 
Σταθερή αξία στο Νέο Ηράκλειο και τα πέριξ εδώ και χρόνια, το -«χωμένο» σε ένα στενάκι κοντά  στις γραμμές του τρένου- «Ρακομελιό» το γνωρίζεις από σπόντα και μετά γίνεται το στέκι σου. Ελληνικό έντεχνο στα ηχεία, κάποιες φορές και ζωντανές βραδιές, στρογγυλά τραπέζια καφενείου και οι ποικιλίες κρεατικών να πηγαινοέρχονται, το Ρακομελιό ήταν από τους πρωτοπόρους διδάξαντες της θεωρίας που θέλει να «πιάνουν» στις μέρες μας τα συνοικιακά απόκεντρα μαγαζιά.
Δροσιάς και Ακακιών 5, Νέο  Ηράκλειο, τηλ. 210 2849082   
Μπιέλα

  Ισορροπώντας μεταξύ του  μοντέρνου στοιχείου και της  παραδοσιακής αξίας, ένα new age καφενείο κουβαλά την ιστορία αλλά και την ταμπέλα ενός παλιού συνεργείου αυτοκινήτου. Αυτή είναι η «Μπιέλα» η οποία πέρασε από ολικό ρεκτιφιέ και πλέον φημίζεται για τις τίμιες τιμές, το άφθονο ρακόμελο, τους μεζέδες και τις κατά καιρούς live βραδιές.
Κορυτσάς 14, Βοτανικός, τηλ. 210 3456110



πηγη   http://www.cosmo.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου