Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΖΗ: Η μετεωρολόγος που λέει με χιούμορ: Από μικρή με φώναζαν «Σούζη-τσούζει»

Η μετεωρολόγος που λέει με χιούμορ: Από μικρή με φώναζαν «Σούζη-τσούζει»
 Διέλυσε δια παντός την έννοια που δίναμε στο «κορίτσι για τον καιρό». Η Χριστίνα Σούζη έγινε η φωνή (και το πρόσωπο) του καιρού, με τους χιλιάδες φόλοουερς στο twitter και τους ευλαβικούς τηλεθεατές σε όλη τη χώρα.
Είναι μια πραγματική μετεωρολόγος! Αλλά και πολλά παραπάνω: έχει χιούμορ, είναι επικοινωνιακή, αυτοσαρκάζεται, πείθει, έχει φανατικό κοινό. Εξομολογήθηκε πως οι μετεωρολόγοι περπατάνε σαν τις κότες όταν πίνουν νερό «Έτσι και ο μετεωρολόγος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κοιτάξει τον ουρανό τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα...», δήλωνε στην Athens Voice.
Η Χριστίνα Σούζη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παγκράτι. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο άρχισε να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών, μέχρι που προσελήφθη στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εργάζονταν ...αμέριμνη στην ΕΜΥ για πολλά χρόνια, και ήταν η φωνή του καιρού στο ραδιόφωνο του Σκάι. Μέχρι που της ανακοίνωσαν ότι ήρθε η ώρα να βγει και στην τηλεόραση. Όπως το έχει περιγράψει η ίδια «Με βούτηξαν από το λαιμό, από το "αρχηγείο μου", τα κομπιούτερ και τα συστήματά μου και μου είπαν: "τέλος, πια, οι δοκιμές. Μπες!"»
Όταν πονάει τραύμα στα οστά, θα βρέξει...
Δεν διστάζει να παραδεχθεί πως λάθη γίνονται στην πρόβλεψη του καιρού να αναλάβει όλη την ευθύνη...«Βεβαίως, οι μετεωρολόγοι δεν είμαστε θεοί. Μπορείς να πέσεις έξω είτε γιατί τα προγνωστικά μοντέλα δεν έχουν πιάσει καλά το σύστημα που θα έρθει, αν και τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας δύσκολα γίνεται αυτό, είτε γιατί διαβάζεις λάθος τα προγνωστικά μοντέλα ή γιατί δεν πιστεύεις ότι θα βγουν. Επίσης, μπορεί να ρισκάρεις καμιά φορά, χωρίς να έρθει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μου συμβαίνει τακτικά, αλλά και σαφώς μπορεί να συμβεί», δήλωσε η μετεωρολόγος στο περιοδικό Τηλεθεατής.
Όταν βρέχει της αρέσει να κάθεται σπίτι (ξέρουμε που πέρασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2012...), όταν κάνει παγωνιά βγαίνει στους δρόμους ενώ όταν έχει λιακάδα πάει στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Όσο για την αγαπημένη της εποχή, αυτή είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα το καλοκαίρι. Μοιράζεται δε με το κοινό μερικά μυστικά πρόβλεψης του καιρού: «Όταν πονάει ένα παλιό σας τραύμα στα οστά, θα βρέξει. Όταν έχει καπέλο η Πεντέλη, θα φυσήξει δυνατός βοριάς και όταν θέλετε να πάτε για ψάρεμα, είναι προτιμότερο να ρωτάτε πρώτα τους ντόπιους ψαράδες.»
Την παρέσυρε η Τσαπανίδου
Άκρως επικοινωνιακή, η Χριστίνα Σούζη πέρα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έχει γίνει αγαπημένη και των «social media». Εδώ και δύο χρόνια είναι ιδιαίτερα δραστήρια στο facebook αλλά και στο twitter τελευταία όπου έχει ήδη πάνω από 5.000 followers. Για τα τιτιβίσματα της μετωρολόγου υπεύθυνη είναι η Πόπη Τσαπανίδου.«Πάντως με ευχαριστεί , γιατί όταν τα χρησιμοποιείς σωστά και τα δύο έχουν αμεσότητα με τους ανθρώπους γύρω σου , και πραγματικά, χαίρομαι όταν μπορώ να βοηθήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά», παραδέχεται η ίδια.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου