Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αίτηση πτώχευσης από την Alex Pak - Αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 από Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ και Sprider


 
Η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak συζητείται το πρωί της Τετάρτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 
Αίτηση πτώχευσης από την Alex Pak
Tα καταστήματα Alex Pak έχουν περιοριστεί σε 17 σε όλη την Ελλάδα, από 33 που ήταν αρχικά, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, είναι 137, από 870 που ήταν αρχικά.

Η διοίκηση της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας, αφού επί σχεδόν ένα χρόνο επέβαλε μονομερώς στους εργαζομένους την εκ περιτροπής απασχόληση δύο-τριών ημερών ανά εβδομάδα, αναγκάζοντας ουσιαστικά σε αποχώρηση τους 733 εξ αυτών (σε όλη την Ελλάδα), προχωρά σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, μολονότι αρχικά αναμενόταν να υποβάλει -για τρίτη φορά, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες- αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 90% της περιουσίας της εταιρείας και του προέδρου της, Αλέξανδρου Κουτσοκώστα, είναι σε ακίνητα.
Αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 από Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ και Sprider


Αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 από Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ και Sprider
Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα, υπέβαλε ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η εισηγμένη εταιρεία Χατζηϊωάννου ΑΒΕΕ και η  θυγατρική της Sprider.

Η υποβολή των αιτήσεων κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εταιρειών, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων τους και την προστασία τους έναντι των πιστωτών τους.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών εκτιμούν ότι, μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης, οι εταιρείες θα πετύχουν την αναδιάρθρωση των οφειλών τους  και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η διοίκηση του χρηματιστηρίου μετά την εξέλιξη αυτή προχώρησε στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ.


πηγη   http://www.epikaira.gr








dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου