Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ



Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων – ντομάτας «Νόστος Επενδυτική Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο 8ο χλμ Σερρών – Θεσσαλονίκης (Π.Ε. Σερρών) προέβη ο ΕΦΕΤ, λόγω άσχημων συνθηκών υγιεινής. Από τους χώρους της επιχείρησης δεσμεύθηκαν πάνω από 300 τόνοι προϊόντων ντομάτας.
Συγκεκριμένα ύστερα από επιθεώρηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και δεν πληρούσε καμία από τις προϋποθέσεις του Παραρτήματος II, του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 852/2004, που αφορά τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής. Επιπλέον ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν εφάρμοζε πάγιες διαδικασίες βάσει των αρχών του HACCP, ώστε να διασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλών τροφίμων.
Παράλληλα, οι επιθεωρητές προχώρησαν στη δέσμευση διαφόρων ειδών προϊόντων με βάση την τομάτα, συνολικού βάρους 339.559,26 κιλών. Για τα παραπάνω προϊόντα ζητήθηκε η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλα πριν την απελευθέρωσή τους στην αγορά.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ο ΕΦΕΤ διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει η διαδικασία των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

 Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ μπάρες δημητριακών
 
Έντομα σε προσυσκευασμένες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα», οκτώ τεμαχίων (6+2 δώρο) σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων (8x25 g), που διατίθεται στην ελληνική αγορά από την CHIPITA Α.Ε., με τις κάτωθι ενδείξεις:
- στην εξωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 21:48 ΥΥ»
- στην εσωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 C120520030 B»
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν στην κατοχή τους, να μην το καταναλώσουν.

ΠΗΓΗ   http://www.voria.gr/

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου