Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΜΙΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ 2012-2013

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ξεκινάει τις δραστηριότητές του για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 δίνοντας το δημιουργικό παρόν στην πόλη της Λαμίας και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις παρακάτω παραγωγές και εκδηλώσεις για τον χειμώνα του 2012-2013.
Κεντρική Σκηνή:
Στις 9 Νοεμβρίου 2012 θα δοθεί η πρεμιέρα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Ρούμελης με την παράσταση «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» του Αυγ. Στρίντμπεργκ, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης, έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας,  τιμώντας τα 100 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.  Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, Μουσική Μαρίνας Χρονοπούλου.  Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Φέρτης.  Παίζουν οι ηθοποιοί:  Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης, Ιουλία Γεωργίου.  Αρχικά θα δοθεί  ένας αριθμός παραστάσεων στην πόλη μας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.   Στη συνέχεια η παραγωγή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στην ιστορική σκηνή  του «Υπογείου» θέατρου  Τέχνης και κλείνοντας την σαιζόν θα επανέλθει στην Λαμία για κάποιες παραστάσεις ακόμη.
Παιδική Σκηνή:
Φέτος τον χειμώνα η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμεληςθα παρουσιάσει για πρώτη φορά θέατρο σκιών.  Καλωσορίζει  στην πόλη μας τον καταξιωμένο στο χώρο του Μιχάλη Χατζάκη και  παρουσιάζει το παραμυθόδραμα «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».  Το παραμυθένιο κλίμα και η λαϊκότητα του Καραγκιόζη προσδίδουν στο έργο  το μέτρο που κατορθώνει να δραματοποιήσει τόσο σπουδαίες έννοιες, όπως η φιλία και η θυσία, με τόσο κατανοητό κι ανάλαφρο τρόπο. Οι παραστάσεις θα δοθούν  για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Β΄ Σκηνή του θεάτρου μας στο ΕΠΑΛ, και θα πλαισιωθούν από εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς ο  κ  Χατζάκης θα δώσει ανοικτή ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας με θέμα: Πορεία και σταθμοί του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Στη συνέχεια πριν τις παραστάσεις θα συναντά  τους μαθητές στους οποίους και θα αναλύσει την τέχνη του θεάτρου σκιών, την τέχνη κατασκευής των φιγούρων, συμβολισμούς του θεάτρου σκιών  κ.λ.π.
Θεατρικό Εργαστήρι-Ερασιτεχνική Σκηνή
Στο τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του θεατρικού Εργαστηρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.  Οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχτούν ορθοφωνία, κινησιολογία, ιστορία θεάτρου, υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι από ηθοποιούς συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Όποιος από τους σπουδαστές ενδιαφέρεται θα μπορέσει να λάβει μέρος στην θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική σκηνή στο τέλος της σχολικής περιόδου.
Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Α. Σάββατο 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 Η ΜetropolitanOpera στη Λαμία
Συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στην επιτυχημένη συνεργασία με την METROPOLITAN OPERA και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΑ, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θα παρουσιάσει δημοφιλείς όπερες στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.  Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την όπερα του Gaetano Donizetti το «Ελιξίριο του ΄Ερωτα» στις 13 Οκτωβρίου 2012.

B. Σάββατο 22 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θα φιλοξενήσει τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία,   που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρόλου Ντίκενς,  με το ακόλουθο πρόγραμμα
Πρόγραμμα Συναυλίας
ΧΕΝΡΙΚ ΑΛΜΠΡΕΧΤ (γένν. 1969)
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Ντίκενς.
ΠΙΟΤΡ  ΙΛΙΤΣ  ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΥ (1840-1893)
Σουίτα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» έργο 71a.
Αφήγηση:  Γεράσιμος Γεννατάς
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Γ. Συνεργασία με Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης σε συνεργασία με το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ θα παρουσιάσει  στο Θέατρο Ροές,  τη νέα θεατρική σκηνή  του θεάτρου Ακροπόλ, την  επιτυχημένη παράσταση  «Ρώσικη Ρουλέτα» του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ.  Η παράσταση αυτή είχε ανεβεί την θεατρική περίοδο 2011-2012 από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και μετά από την επιτυχημένη πορεία της τόσο στη Λαμία όσο και στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την ένθερμη αποδοχή από πλευράς κριτικών και κοινού θα παρουσιαστεί και φέτος στην Αθήνα σε συνεργασία με το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.
Δ. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Φιλοξενία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-Περιφερειακές Εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί λεπτομερώς  με αναλυτικό δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν εισιτήρια ώρες παραστάσεων και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ οδός Υψηλάντου 17, Λαμία και στα τηλέφωνα 22310-33325 και 32215.
                                                                                    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης  


http://www.altpressfthiotida.com/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου