Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ βγήκε «βόλτα» στους δρόμους του Λος Αντζελες [εικόνες]

Mπορεί στο παρελθόν το διαστημόπλοιο Εντέβορ να πετούσε στο διάστημα με ταχύτητα 28.160 χλμ την ώρα, ωστόσο, τώρα, θα χρειαστεί δύο ολόκληρες ημέρες για να διανύσει μια απόσταση 19 χιλιομέτρων, κινούμενο στις... λεωφόρους του Λος Αντζελες.
Το διαστημικό λεωφορείο «Εντέβορ» μετά από 25 ταξίδια στο διάστημα και αφού διένυσε 198 εκατ. χιλιόμετρα, κάνοντας τέσσερις φορές το γύρο της Γης, αποσύρθηκε και πλέον θα εκτίθεται σε μουσείο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνιας.
Το 75 τόνων Εντεβορ, κατασκευάστηκε με σκοπό να αντικαταστήσει το Τσάλεντζερ, το οποίο καταστράφηκε σε ατύχημα το 1986 και ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1992
Για το τωρινό του ταξίδι στους δρόμους του Λος Αντζελες το Εντέβορ τοποθετήθηκε σε τρέιλερ με 160 ρόδες το οποίο κινείται με τηλεχειρισμό, ενώ για χάρη του κόπηκαν 400 δένδρα και μετακινήθηκαν αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες. Η πόλη του Λος Αντζελες υποσχέθηκε να φυτέψει 1.000 δέντρα ως αντάλλαγμα.
Το διαστημικό λεωφορείο έφθασε στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες πριν από τρεις εβδομάδες μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747.




dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου