Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αδυνατούν οι δήμοι να καλύψουν την ηλεκτροδότηση των δρόμων

Για την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία οι δήμοι δεν μπορούν να σηκώσουν το κόστος της συντήρησης και των δαπανών ηλεκτροφωτισμού των οδών, ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς, οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στους δήμους χωρίς, όμως, να τους δοθούν και οι αναγκαίοι πόροι. Η ΚΕΔΕ ενημέρωσε, επίσης, την Επιτροπή της Βουλής για απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία δικαιώθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος είχε προσφύγει για το θέμα των δαπανών του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του. Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει τη δημιουργία επιτροπής οδικής ασφάλειας και την εκπόνηση ειδικού στρατηγικού σχεδίου για τους δήμους. Προτείνεται ακόμη η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου οδικής ασφάλειας σε όλους τους δήμους και η δημιουργία γραφείου οδικής ασφάλειας σε όλους τους δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πολλοί βουλευτές επισήμαναν ότι, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται μειωμένος ηλεκτροφωτισμός στους δρόμους, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. 


ΠΗΓΗ   http://www.greekmoney.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου