Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης στην Λ.Συγγρού - (ΦΩΛΙΑ - Παιδί και Οικογένεια)

Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης στην Λ.Συγγρού
Ενας κοινωνικός πολυχώρος στη Συγγρού προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και σχολικά σε συμβολικές τιμές. Δωρεάν διανομές σε απόρους και ηλικιωμένους.
Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη στήριξη ανέργων, απόρων, ηλικιωμένων και γενικά προσώπων που πιέζονται από την κρίση δημιούργησε η ομάδα εθελοντών "Παιδί και Οικογένεια".

Η "ΦΩΛΙΑ" απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί, κατά τη νόμιμη εκπρόσωπο του φορέα Ρουμπίνη Τερζάκη, να αποτελέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. "Σας βοηθάμε να βοηθήσετε" είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εθελοντές της ομάδας.
Σε ισόγειο χώρο της οδού Δράκου 28, κοντά στη στάση μετρό Συγγρού - Φιξ, μέσα σε 80 τ.μ. έχει φωλιάσει το ενδιαφέρον των εθελοντών που συγκεντρώνουν προϊόντα επώνυμα και εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν διανομές σε 4.500 ανέργους, απόρους με παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα στα σπίτια τους.
Εργαστήρια: Η "Παιδική Φωλιά" εκτός από είδη προσφέρει πρωτότυπα εργαστήρια και βοήθεια στη μελέτη σε παιδιά, χάρη στους εθελοντές εκπαιδευτικούς. "Είναι σημαντικό να μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου σε έμπιστους ανθρώπους, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παππούδες, έστω για δύο ώρες, προκειμένου να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου. Στα εργαστήρια απασχολούνται δημιουργικά και ενισχύονται στα μαθήματα που έχουν ανάγκη. Οσο για τους εθελοντές, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γιατρούς και εκπαιδευτικούς" λέει η κυρία Τερζάκη και καλεί όσους ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα τους, www.kidsfestival.gr.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25 ευρώ, ενώ με την εγγραφή μέλους δίνονται σχολικά είδη αξίας 120€ ή τρία ρούχα επιλογής του εγγραφόμενου μέλους από τον χώρο ρουχισμού της οργάνωσης, αντίστοιχης αξίας. Δικαιολογητικά απαιτούνται μόνο για τις δωρεάν διανομές ειδών, ενώ για την πρόσβαση στη "ΦΩΛΙΑ" αρκούν η ετήσια συνδρομή και η ταυτότητα του εν δυνάμει συνδρομητή.
Δράκου 26-28
11741, Φιλοπάππου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.9245545    http://www.kidsfestival.gr/

http://antallaktiki.gr 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου