Περιγραφή Προϊόντος
Μέση θρεπτική σύσταση*
(ανά 100 γραμμάρια με μέση ημερήσια ποσότητα λήψης 2-5γρ)
• Αρθρίτιδες (ρευματοειδής, οστεοαρθρίτιδα)
• Αναιμίας
• Παχυσαρκίας
• Καρκινογένεσης
• Υποσιτισμού
• Ιογενών λοιμώξεων
• Βελτίωση μεταβολισμού
• Αποτοξίνωση συκωτιού
• Δυσκοιλιότητας
• Οστεοπόρωσης
dy/>
Η σπιρουλίνα (spirulina)είναι φαγώσιμο 100% φυτικό Ελληνικό προϊόν (κυανο - πράσινο μικροφύκος) που αποτελείται από πολλά κύτταρα ,που σχηματίζουν μεταξύ τους νήματα, τα οποία πολλές φόρες είναι σπειροειδή.
Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται πλήρης τροφή με μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, 15-25% υδατάνθρακες, 6-8% λιπαρά, χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, κ.ά.), ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ και Β, συμπεριλαμβανομένης και τις βιταμίνης Β12. H σπιρουλίνα είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες. Επιπλέον τα συστατικά της αφομοιώνονται και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται πλήρης τροφή με μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, 15-25% υδατάνθρακες, 6-8% λιπαρά, χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, κ.ά.), ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ και Β, συμπεριλαμβανομένης και τις βιταμίνης Β12. H σπιρουλίνα είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες. Επιπλέον τα συστατικά της αφομοιώνονται και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η σπιρουλίνα που έχει το Bionaturel.gr είναι εξαιρετικής ποιότητας, πιστοποιημένη ως «βιολογικό προϊόν», παράγεται και στην Ελλάδα στην Νιγρίτα του νομού Σερρών, μετά από έρευνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που υπέδειξαν τη συγκεκριμένη περιοχή ως ιδανική για την καλλιέργειά της.
Μέση θρεπτική σύσταση*
(ανά 100 γραμμάρια με μέση ημερήσια ποσότητα λήψης 2-5γρ)
Θερμίδες 290
Πρωτεΐνες 57,4 g
Λιπαρά 7,7 g
Υδατάνθρακες 23,9 g
Φυτικές ίνες 3,6 g
Μερικά απο τα πλεονεκτήματα της σπιρουλίνας είναι:Πρωτεΐνες 57,4 g
Λιπαρά 7,7 g
Υδατάνθρακες 23,9 g
Φυτικές ίνες 3,6 g
- Περιέχει περισσότερα από 100 ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία, απολύτως αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
- Είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή πρωτεϊνών.
- Έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά μέσω των τροφών.
- Διαθέτει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από όλες τις φυτικές τροφές.
- Αποτελεί πηγή Β12, βιταμίνης που υπάρχει μόνο στις ζωικές τροφές και συνήθως παρατηρείται έλλειψή της στους αποκλειστικά χορτοφάγους.
- Περιέχει πολλά διαφορετικά φυτοθρεπτικά, τα περισσότερα με αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
- Είναι πλούσια σε γ-λινολεϊκό οξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Έχει άριστη πεπτικότητα και υψηλότατη βιοδιαθεσιμότητα.
• Αρθρίτιδες (ρευματοειδής, οστεοαρθρίτιδα)
• Αναιμίας
• Παχυσαρκίας
• Καρκινογένεσης
• Υποσιτισμού
• Ιογενών λοιμώξεων
• Βελτίωση μεταβολισμού
• Αποτοξίνωση συκωτιού
• Δυσκοιλιότητας
• Οστεοπόρωσης
ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:Ενήλικες : 3-6 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα.
Παιδιά : 1-3 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα.
Παιδιά : 1-3 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα.
Επίσης η σπιρουλίνα θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα:
- για αθλητές και χορτοφάγους
- ιδανικό για απώλεια βάρους
- γρήγορη ανάρρωση μετά από ασθένεια
- περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αντοχή
Σπιρουλίνα – Απίστευτες ιδιότητες!
Την αποκάλεσαν «τροφή του μέλλοντος» και «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα»! Σε κάθε περίπτωση, η σπιρουλίνα, αυτό το μικροσκοπικό πρασινομπλέ φύκι, περιέχει τόσα πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και έχει τέτοιες εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες που αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας.
Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φύκι του γλυκού νερού με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Συμπεριλαμβάνεται στα 8 συνολικά φύκια που μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή από τον άνθρωπο, αφού μεταξύ των μικροφυκών ελάχιστα είδη μπορούν να καλλιεργηθούν για διατροφικούς σκοπούς.
Τη σπιρουλίνα (spirulina) κατανάλωναν αιώνες πριν και οι Αζτέκοι. Το έντονο κυανοπράσινο χρώμα της εντυπωσιάζει, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το πώς ένας τόσο μικρός φυσικός οργανισμός μπορεί να κρύβει τόσες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, είναι από τις πληρέστερες τροφές στον κόσμο.
Όλα τα βασικά αμινοξέα περιλαμβάνονται στο σπειροειδές αυτό φύκι. Έχει πάνω από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, γι’ αυτό και την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα. Πιστεύεται ότι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των αστροναυτών στο μέλλον θα είναι η πιο πρωτότυπη από τις 11 «διαστημικές σπεσιαλιτέ» που επινόησαν οι γάλλοι σεφ, τα νιόκι με σπιρουλίνα.
Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.
Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας;
- Αποτελεί την πλουσιότερη σε πρωτεΐνη «πράσινη τροφή», με περιεκτικότητα 55-70%.
- Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Για παράδειγμα, 5 γρ. (μέχρι τόσα συνιστάται, γενικά, να καταναλώνει την ημέρα ένας υγιής άνθρωπος) σας δίνουν περίπου 14,5 θερμίδες.
- Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.
- Έχει περίπου 58 φορές περισσότερο σίδηρο από ό,τι το ωμό σπανάκι και περιέχει όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας: σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.
- Είναι από τις πιο πλούσιες τροφές στην αντιοξειδωτική προ-βιταμίνη Α (Β-καροτίνη).
- Είναι ιδιαίτερα καλή πηγή των βιταμινών Β12 και Ε.
Πού ακριβώς μάς κάνει καλό
- Τα κύρια αντιοξειδωτικά στοιχεία της σπιρουλίνας δρουν κατά του καρκίνου και της πρόωρης γήρανσης.
- Τα αμινοξέα της προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
- Εξαιρετικά πλούσια σε χλωροφύλλη, η οποία είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος. Καθαρίζει το αίμα απομακρύνοντας τις τοξίνες και διεγείρει τη λειτουργία όλων των ιστών και οργάνων του σώματος, ιδιαίτερα το ήπαρ, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.
- Ένα άλλο σημαντικό συστατικό της σπιρουλίνας είναι η φυκοκυανίνη, η οποία υποστηρίζει την αποτοξινωτική επίδραση στο ήπαρ και στα νεφρά, προστατεύει τα κύτταρα από ελεύθερες ρίζες, διεγείρει την παραγωγή κυττάρων αίματος και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Η πλέον ενδιαφέρουσα ιδιότητα της σπιρουλίνας είναι ότι, χάρη σε έναν πολυσακχαρίτη που περιέχει, τη σπιρουλάνη, ίσως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του ιού του AIDS, καθώς και άλλων ιών. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ελπίδες για τη δυνατότητα στο μέλλον θεραπευτικής παρέμβασης κατά της νόσου του AIDS.
- Εκπληκτικά πλούσια σε γ-λινολενικό οξύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Επιπλέον, εμποδίζει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
Πού θα τη βρείτε
Θα τη βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε διάφορες μορφές, όπως σκόνη, νιφάδες, κάψουλες, ταμπλέτες καθώς και σε υγρό σιρόπι.
Προτιμήστε την Ελληνική σπιρουλίνα που παράγεται με καλλιέργεια στη Νιγρίτα του νομού Σερρών (Σπιρουλίνα Νιγρίτας Σερρών), αφού προηγήθηκε μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σχετικά με την επιλογή καταλληλότητας του τόπου.
- Τη σπιρουλίνα σε μορφή σκόνης μπορείτε να τη διαλύσετε σε διάφορους χυμούς φρούτων, να τη βάλετε σε κρύες σος για σαλάτες και θαλασσινά ή ψάρια.
- Ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση στις κρασάτες σουπιές, στο χταπόδι στιφάδο, στις σάλτσες για μακαρόνια κλπ. Προσέχετε μόνο να την προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν μέρος των θρεπτικών συστατικών της.
- Σε υγρή μορφή (σιρόπι), μπορείτε να την αναμείξετε σε σκέτο νερό, αφεψήματα, χυμούς, αλλά και να τη βάλετε στο γιαούρτι ή στο παγωτό σας.
- Σε κάψουλες και ταμπλέτες (σαν συμπλήρωμα διατροφής). Καταναλώνεται με νερό πριν από τα κυρίως γεύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου