Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προβλήματα με τα κρατητήρια και τους υπεράριθμους στην Α.Δ.Ηλείας.


ad_Hlias
Τα προβλήματα συσσωρεύονται σε ότι αφορά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Θέματα υγιεινής και ασφάλειας τίθενται από τους αστυνομικούς που παραπονούνται για την κατάσταση που επικρατεί και που επιδεινώθηκε μετά την τελευταία υπόθεση λαθρομεταναστών πριν από μερικές εβδομάδες στο Κατάκολο, όπου στα κρατητήρια «φιλοξενήθηκαν» 70 εξ αυτών. Σε ένα χώρο που κατασκευάστηκε για να καλύπτει ανάγκες 35 κρατουμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας να γίνει αυτοψία του χώρου από τη σχετική επιτροπή που θα κρίνει και την καταλληλότητά του. Παράλληλα έχει ζητηθεί να γίνουν και οι απαραίτητες επισκευές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλίας Παναγούλης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για το θέμα έχουν γίνει παρεμβάσεις από το σωματείο ώστε να απομακρυνθούν οι κρατούμενοι άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων που βρίσκονται στον Πύργο και να υπάρξει αποσυμφόρηση των κρατητηρίων. Οι φθορές θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα ώστε και πάλι να υπάρχει ασφάλεια στα κρατητήρια και για τους κρατούμενους και για τους φρουρούς.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου