Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πατάτα Νευροκοπίου στην τιμή των 0,30 ευρώ το κιλό στη Λαμία!!!!

Οι Συλλογικότητες Λαμίας ως ομάδα εθελοντών – καταναλωτών ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς της περιοχής του Νευροκοπίου – μέσω του συνεταιρισμού – και ανακοινώνουν στη Φθιωτική κοινωνία ότι κατέληξαν σε συμφωνία για αυτοδιάθεση από τους παραγωγούς – παρακάμπτοντας τον μεσάζοντα – 27 τόνων πατάτας σε πρώτη φάση, στην τιμή των 0,30 ευρώ το κιλό.

Πώς θα γίνουν οι παραγγελίες:
Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα κιόλας μέσω της ειδικής φόρμας – όπως γίνεται μεχρι στιγμής και με το μέλι – που βρίσκεται στη διεύθυνση των Συλλογικοτήτωνsyllogikilamia.wordpress.com (στο κάτω μέρος αυτής της ανακοίνωσης για όσους μπαίνουν στη σελίδα μας)

Μέσα στις επόμενες μέρες αρχής γενομένης από την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο στη Συνέλευση των Συλλογικοτήτων στις 8 το βράδυ θα μπορούν όσοι δεν χρησιμοποιούν ιντερνετ να δηλώσουν την παραγγελία τους χειρόγραφα σε λίστες που θα υπάρχουν. Από την Πέμπτη θα ανακοινωθούν και κάποιοι επαγγελματικοί χώροι εθελοντών, στο κέντρο της πόλης όπου θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν και εκεί τις παραγγελίες τους σε λίστες σε ωράρια καταστημάτων.
Οι συσκευασίες του προϊόντος θα είναι 30κιλες, δηλαδή 9 ευρώ τα 30 κιλά. Μικρότερες συσκευασίες θα ανέβαζαν το κόστος αφού η συσκευασία κοστίζει 0,18 ευρώ. Γι΄αυτό το λόγο όπως και στις περισσοτερες περιοχές της χώρας που έχει γίνει αυτοδιάθεση της πατάτας καταλήξαμε σε αυτή τη συσκευασία των 30 κιλών.
Η ποικιλία της πατάτας που θα αυτοδιαθέσει ο παραγωγός είναι banba. Πρόκειται για ποικιλία αρίστης ποιότητας, ιδανική για βιολογικές καλλιέργειες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου