Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σάλος στη Κύπρο με το περίγραμμα λύσης του Κυπριακού


χθεσινή αποκάλυψη από το Σίγμα του περιγράμματος λύσης που ετοίμασε η Ε/κ καθώς και του εγγράφου συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου του 10 προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις. Αντιπαραθέσεις οι οποίες εστιάστηκαν στο περιεχόμενο των εγγράφων τα οποία κατέχουν από χθες και τα κόμματα.
Η θέση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συμφωνεί καταρχήν για την απόλαυση των τεσσάρων ελευθεριών «από Τούρκους υπηκόους» ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και το δρόμο για μαζικό εποικισμό της Κύπρου από την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου είπε ότι το ΔΗΚΟ άρχισε τη μελέτη του «Γενικού πλαισίου θέσεων της ε/κ πλευράς» και του «Εγγράφου συγκλίσεων 29ης Ιανουαρίου 2010», που διαβίβασε χθες στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όπως ανέφερε, το ΔΗΚΟ θα καταθέσει αναλυτικές απόψεις στο Εθνικό Συμβούλιο. Η θέση της Κυβέρνησης για άσκηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στην Κύπρο από Τούρκους, πριν την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, είναι »απαράδεκτη με όλα τα γράμματα κεφαλαία» και εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας για ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για παρερμηνεία της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ερωτοκρίτου διερωτήθηκε αν έχει αναλογιστεί ο Πρόεδρος πού οδηγεί αυτή η θέση που προβάλλεται σαν θέση της ε/κ πλευράς.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου