Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)


Το μπουρανί είναι μια παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία, νόστιμη και γρήγορη. Για τη νηστεία ένα πολύ ωραίο πιάτο αλλά και για κάθε άλλη μέρα ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.

Υλικά (5-6 μερίδες) :

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες 
1/2 φλιτζάνι λάδι 
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες 
1 κύβο λαχανικών 
αλάτι πιπέρι 
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κύβο λαχανικών και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για λίγο, ρίχνετε την ντομάτα, την πιπεριά και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε τέσσερα φλιτζάνια νερό, το μισό μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Αφήνετε για λίγο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.


πηγη  http://www.yumyum.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου