Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη Phillip Morris για νόμο της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.


Αντιδρά στα ενιαία πράσινα πακέτα τσιγάρων για όλες τις μάρκες

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η κολοσσιαία καπνοβιομηχανία Philip Morris κατά των νόμων που ψήφισε το κοινοβούλιο της Αυστραλίας. 

Οι νόμοι αυτοί επιβάλλουν ένα ομοιόμορφο πράσινο πακέτο για όλες τις μάρκες τσιγάρων με γραφικά και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο για την υγεία από τα τέλη του επόμενου χρόνου.

«Η κυβέρνηση ψήφισε αυτούς τους νόμους παρότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι θα είναι αποτελεσματικοί στο να μειώσουν το κάπνισμα και αδιαφορώντας για την διάχυτη ανησυχία στην Αυστραλία και διεθνώς αναφορικά με τα σοβαρά νομικά ζητήματα που συνδέονται με το ομοιόμορφο πακέτο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της Phillip Morris Αν Έντουαρντς.

Χώρες-εξαγωγείς καπνού, συμπεριλαμβανομένης της Νικαράγουας, της Δομινικανικής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με βάση τους κανονισμούς παγκόσμιου εμπορίου, ενώ καπνοβιομηχανίες όπως οι British American Tobacco και Imperial Tobacco, έχουν δηλώσει ότι μπορεί να προσβάλουν τον νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας. 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου