Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

H συνταγή της μέρας:ρολό με κιμά κοτόπουλο!!!!


Ρολό με κιμά κοτόπουλου γεμιστό με πιπεριές

Προετοιμασία:20 επτά
Ψήσιμο:50 λεπτά
Για το ρολό
700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο ( από μπούτια και στήθος ανάμεικτα ,χωρίς δέρμα) ή από φιλέτο στήθος γαλοπούλας
1 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
1 φλ. τσαγιού κασέρι
2 αυγά
½ φλ. μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
8-10 φέτες  μορταδέλα
4 κ.σ  ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Για τη γέμιση

4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στο φούρνο και αποφλοιωμένες
Για τη σάλτσα
3 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
2 κ.σ μουστάρδα απαλή
4 κ.σ γιαούρτι
1 κ.σ νισεστέ
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ρολό: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά ,τη φέτα, το κασέρι, το μαϊντανό, τα αυγά ,το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε ,πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ζυμώνουμε πολύ καλά ,λαδώνοντας ελαφρώς τα χέρια μας  για να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, διαστάσεων 22Χ32 εκ.και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας ,ίδιου μεγέθους , το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε εκεί τις φέτες μορταδέλας , με τρόπο που να μισοσκεπάζει  η μία την άλλη , ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα χωρίς να αφήσουμε κενά.
Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενο  σχήμα  και το βάζουμε πάνω στις φέτες μορταδέλας ,παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας.  Στρώνουμε τις πιπεριές πολύ καλά στραγγισμένες  και κλείνουμε το κιμά σε ρολό. Τυλίγουμε τη  λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα. Βάζουμε το τυλιγμένο ρολό σε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε 2 ½ φλ. τσαγιού νερό  και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ρολό από το ταψί και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Σάλτσα : μαζεύουμε  όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνουμε .τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το μείγμα να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι  με το νισεστέ και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα από το ρολό και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε φέτες . Τις  περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου