Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σνακ στην τηλεόραση: 10 Ιδέες για να αποφύγεις τις πολλές θερμίδες!!!!


10Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από το ότι έχουμε την κακιά συνήθεια να συνδέουμε την αγαπημένη μας εκπομπή με το αγαπημένο μας (συνήθως παχυντικό) σνακ, βλέποντας τηλεόραση δεν αντιλαμβανόμαστε την ποσότητατου φαγητού που καταναλώνουμε! Σύμφωνα με έρευνες, συνήθως καταναλώνουμε πολύ περισσότερο φαγητό από αυτό που αρκούσε για να χορτάσουμε, κι αυτό συμβαίνει ασυνείδητα και κυρίως όταν καταναλώνουμε τρόφιμα που ούτως ή άλλως μας είναι δύσκολο να αντισταθούμε (σοκολατάκια, πατατάκια, ξηροί καρποί, ποπ-κορν με βούτυρο κ.α.). Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε όλες αυτές τις έξτρα θερμίδες; Παρακάτω θα δεις μερικά έξυπνα τρικ για να ξεγελάσεις την όρεξή σου!
1. Κατανάλωσε το κυρίως γεύμα σου λίγο πριν καθίσεις να δεις τηλεόραση. Έτσι θα νιώθεις ακόμα χορτασμένος και δεν θα πέσεις με τα μούτρα σε παχυντικά σνακ.
2. Βάλε σε ένα μπολ ή ένα πιάτο μόνο μία μερίδα από το αγαπημένο σου σνακ. Αν πάρεις μαζί σου όλη τη συσκευασία θα έχει τελειώσει μέχρι να τελειώσει και η ταινία που παρακολουθούσες… Συμβουλέψου τη συσκευασία του προϊόντος ώστε να δεις από πόσα γραμμάρια αποτελείται μία φυσιολογική μερίδα και πόσες θερμίδες θα σου δώσει. Επίσης, δες εδώ έξυπνα τρικ για να ελέγχεις το μέγεθος της μερίδας σου!
3. Βάλε την τηλεόραση σε ένα δωμάτιο μακριά από την κουζίνα! Όσο πιο εύκολη η πρόσβαση στην κουζίνα τόσο χειρότερο για τη δίαιτά σου…
4. Αν μέχρι τώρα έχεις παρατηρήσει ότι Διαφημίσεις = Επιδρομή στο ψυγείο τότε βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου: Μην σηκωθείς καθόλου από τον καναπέ σου μέχρι να τελειώσει αυτό που παρακολουθείς! Εκτός βέβαια αν προκύψει άλλη ανάγκη…
5. Να έχεις κοντά σου ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό! Πιες ένα ποτήρι όποτε νιώθεις ότι «κάτι» σου λείπει!

6. Απασχόλησε τον εαυτό σου στα διαλειμματα για διαφημίσεις: Μπορείς να περιποιηθείς τα νύχια σου, να κάνεις 2-3 σετ κοιλιακών ή να κάνεις μία 10λεπτη μάσκα προσώπου! Κάνε ότι θες αρκεί να μην πλησιάσεις στην κουζίνα!

7. Μάσησε μια τσίχλα με έντονη γεύση! Άρχισε να τη μασάς στην έναρξη της ταινίας/εκπομπής: όχι μόνο θα κρατήσεις τη μασέλα σου απασχολημένη, αλλά και η γεύση της θα σε απωθήσει από το να ξεκινήσεις να καταναλώνεις κάτι τελείως διαφορετικό (όπως πχ πατατάκια)

8. Διάλεξε σνακ που δεν καταναλώνονται εύκολα! Για παράδειγμα προτίμησε κελυφωτά φιστίκια αντί για απλά ή βάλε φρούτα στην κατάψυξη κομμένα σε μπουκίτσες και κατανάλωσέ τα σαν μπουκίτσες παγωτού.

9. Προετοίμασε μόνος σου το σνακ για την τηλεόραση: Για παράδειγμα αντί να αγοράσεις ένα σακουλάκι ποπ κορν φτιάξ’ τα γρήγορα και μάλιστα χωρίς καθόλου λίπος, βάζοντας μέσα σένα χάρτινο σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων μια μερίδα (πχ 2 κουταλιές της σούπας) σπόρους καλαμποκιού και βάλε το σακουλάκι σου, κλεισμένο καλά, μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλότερη βαθμίδα. Μετά από περίπου μισό λεπτό θα ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα ποπ κορν όταν σκάνε. Άφησέ τα για άλλο μισό λεπτό, μέχρι να σκάσουν σχεδόν όλα!
Μυστικό για το αλάτισμα: Τα ποπ κορν του φούρνου μικροκυμάτων, επειδή δεν έχουν καθόλου λίπος, δεν κρατάνε εύκολα το αλάτι που τους ρίχνεις. Για να αλατιστούν καλύτερα μόλις βγάλεις το σακουλάκι σου από του φούρνο μικροκυμάτων ρίξε μέσα αλάτι, ξανακλείσ’ το  καλά και ανακίνησε το! Η «υγρασία» που δημιουργείται μέσα στο σακουλάκι για τα λίγα δευτερόλεπτα που το κάνεις αυτό βοηθά το αλάτι να κολλήσει πάνω στα ποπ κόρν σου!
Αν τώρα θέλεις κάτι ακόμα πιο νόστιμο, μπορείς να κάνεις το εξής: Βάλε σε ένα κατσαρολάκι μια κουταλιά μαργαρίνη light και μπαχαρικά που σου αρέσουν, για παράδειγμα πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κάρυ, αλάτι κτλ. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη, ανακάτεψε τη λίγο με τα μπαχαρικά και πρόσθεσε μέσα τα ποπ κορν που ετοίμασες. Ανακάτεψε μέχρι τα ποπ κορν σου να «τραβήξουν» τη νοστιμιά από τη μαργαρίνη και τα μπαχαρικά! Αν είσαι περισσότερο του γλυκού, μπορείς να κάνεις το ίδιο βάζοντας λίγο ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη!
10. Σταμάτησε να αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ παχυντικά και λιπαρά σνακς και μην ξεχνάς να αγοράζεις πολλά φρούτα και λαχανικά! Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάτσεις στην τηλεόραση και θα επιθυμήσεις το συνηθισμένο λιπαρό σνακ που κατανάλωνες μέχρι πρότινος (γαριδάκια, παστάκια, σοκολατάκια και μπισκοτάκια) δεν θα υπάρχει στο ντουλάπι σου! Ανοιξε το ψυγείο, διάλεξε ένα φρούτο της εποχής και απολαυσέ το χωρίς τύψεις!!!
ΠΗΓΗ  http://dietup.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου