Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΑΛΠΟΧΩΡΙ ΔΩΡΙΔΑΣ.


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στο Αλποχώρι Δωρίδας εκεί όπου ο σύλλογος Αλποχωριτών Η Πρόοδος πραγματοποίησε για ακόμη μια φορά την γιορτή τσίπουρου. 

Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πανέμορφης αυτής περιοχής βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και αφού είδαν από κοντά την όλη διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου έγιναν μια παρέα και διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα. στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης βοήθησε και ο καλός καιρός με τις υψηλές για την περίοδο θερμοκρασίες που αποτέλεσε κίνητρο για πολλούς να ανηφορίσουν στο πανέμορφο χωριό και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γιώτα Τσακατούρα ο σύλλογος προσπαθεί με τις εκδηλώσεις που κάνει καθ όλη την διάρκεια του χρόνου να κρατήσει τους νέους στο χωριό και να τους δώσει αφορμή να δουν και να γνωρίσουν τις ρίζες τους.

Οι νέοι του χωριού δεν έμειναν αμέτοχοι στην διοργάνωση και με μεράκι δημιούργησαν γλειφιτζούρια τα οποία πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία θα διαθέσουν για τις ανάγκες της νεολαίας του χωριού.

Η πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε πως τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται θα διατεθούν για τις ανάγκες αποπεράτωσης του πνευματικού κέντρου του συλλόγου το οποίο θα αποτελεί στέκι όλων των αλποχωριτών και παράλληλα θα μπορεί να φιλοξενεί και φίλους του χωριού που θα θέλουν να διανυκτερεύσουν.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Δωρίδας Χρήστος Τσιλίκης, Ανδρέας Ευσταθίου και Γιάννης Ράπτης, πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των χωριών της ευρύτερης περιοχής πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πολλοί επισκέπτες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου