Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Στροφή προς συνταξιοδοτήσεις στα Σώματα Ασφαλείας.

Το δρόμο της «φυγής» για συνταξιοδότηση παίρνουν αρκετοί ένστολοι, ειδικά φέτος, στα Σώματα Ασφαλείας, απογυμνώνοντας τις ήδη «αποδεκατισμένες»
, λόγω μη αναπλήρωσης του προσωπικού, υπηρεσίες τους. Ωστόσο οι συνταξιοδοτήσεις κινούνται σε φυσιολογικά ακόμη επίπεδα. Αν συνεχιστούν όμως, με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. 
Κανονικά θεωρούνται τα ποσοστά συνταξιοδότησης σε Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αύξηση παρουσιάζεται στις αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο Λιμεναρχείο Βόλου.
Αναλυτικότερα, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, μόνο τον περασμένο μήνα, κατατέθηκαν οκτώ αιτήσεις από αξιωματικούς για συνταξιοδότηση, σε σύνολο προσωπικού 100 ατόμων και με δεδομένο ότι όσα άτομα φεύγουν δεν αναπληρώνονται τα κενά, στην υπηρεσία θ’ αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα. 
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τους 200 άτομα που υπηρετούν, οκτώ άτομα υπέβαλαν μέσα στη χρονιά που διανύουμε, αίτηση για συνταξιοδότηση, εκ των οποίων έξι υπάλληλοι και δύο Αξιωματικοί.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το 2010 υπήρχαν 60 οργανικά κενά τα οποία στη συνέχεια μέσα στην ίδια χρονιά αυξήθηκαν σε 70 ενώ υποβλήθηκαν και 30 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Στον οργανισμό λειτουργίας της υπηρεσίας προβλέπονται 513 αστυνομικοί και σήμερα διαθέτει 450.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Στέργιο Κωνσταντάρα, μέσα σ το 2011 η υπηρεσία ενδυναμώθηκε με 15 άτομα από υπηρεσίες της Αθήνας, τη χρονιά που διανύουμε. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 15 αιτήσεις από αστυνομικούς υπαλλήλους (και δύο αιτήσεις αξιωματικών) για συνταξιοδότηση, ενώ ο κ. Κωνσταντάρας εκτιμά ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τις 30. 
Από την πλευρά της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενημερώνει το προσωπικό, για να μην δημιουργηθεί πανικός, δεδομένων και των 63 κενών που υπάρχουν ήδη στην Υπηρεσία.



http://volospress.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου