Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ: Δωρεάν «φροντιστήριο» στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας!!!!


Τριάντα πέντε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας ξεκίνησαν ήδη και παρακολουθούν δωρεάν «φροντιστήριο» μαθηματικών που τους παρέχει το σχολείο τους.



Δωρεάν «φροντιστήριο» στο 1ο Γυμνάσιο
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του σχολείου με σκοπό όχι μόνο να βελτιώσει την παρεχόμενη εκπαίδευση αλλά και για να στηρίξει τις οικογένειες των παιδιών που στους δύσκολους οικονομικά καιρούς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα των επί πλέον μαθημάτων.

Εμπνευστής και «ψυχή» του Προγράμματος είναι ο καθηγητής μαθηματικών του σχολείου κ. Σαλτιέλ Μωυσής, ο οποίος παραδίδει κάθε απόγευμα επαναληπτικά μαθήματα στους μαθητές του.  Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η εμβάθυνση και την απόκτηση σταθερών γνώσεων σε ένα βασικό μάθημα όπως είναι τα μαθηματικά που θα τους ακολουθεί μέχρι τις πανελλαδικές τους εξετάσεις.

Συνολικά στο Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο μετέχουν 35 μαθητές της Α Γυμνασίου που χωρίστηκαν σε δυο τμήματα και  παρακολουθούν τα επί πλέον μαθήματα σε αίθουσα του σχολείου που διατέθηκε για το σκοπό αυτό.
Η ανταπόκριση είναι πολύ σημαντική και σύμφωνα με μια πρώτη αξιολόγηση  τα επί πλέον μαθήματα έχουν ήδη συμβάλλει ώστε να βελτιωθεί γενικότερα το επίπεδο των μαθητών στο συγκεκριμένο μάθημα.

Η πρωτοβουλία τυγχάνει και της έγκρισης της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης. Κινείται δε στο γενικότερο πνεύμα εθελοντισμού που προωθεί και η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας η οποία έχει προτρέψει τους καθηγητές των σχολείων του Νομού που το επιθυμούν, να παρέχουν πρόσθετα μαθήματα ώστε να ανακουφισθούν κατά το δυνατό τα νοικοκυριά από πρόσθετα έξοδα αλλά, κυρίως, να μην αφήσουν την κρίση να επηρεάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου