Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ A.E.



ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ…ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Ο Γιώργος Κορρές είναι ο εμπνευστής και ‘οδηγός’ της γνωστής πλέον Ελληνικής μάρκας προϊόντων περιποίησης Κορρές. Ενώ ήταν ακόμα φοιτητής, άρχισε να πειραματίζεται με τα φυσικά φαρμακευτικά συστατικά, αναπτύσσοντας παρασκευάσματα από βότανα, φάρμακα φυσικής προέλευσης και, βέβαια, στη συνέχεια καλλυντικά προϊόντα.
Η εταιρεία Κορρές Φυσικά Προϊόντα δημιουργήθηκε το 1996, έχοντας τις ρίζες της στο πρώτο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας, όπου εργαζόταν ο Γιώργος, και το οποίο παραμένει έως σήμερα το μεγαλύτερο – στο είδος του – φαρμακείο της πόλης, με εκτενές, πιστό πελατολόγιο. Παράλληλα, αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης για όλα τα νέα μέλη της ομάδας Κορρές.
Το προϊόν αφετηρία για την Κορρές Φυσικά Προϊόντα ήταν ένα σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.
Το πρώτο καλλυντικό προϊόν ήταν η κρέμα 24-ωρης ενυδάτωσης 'Αγριο Τριαντάφυλλο, η οποία πλέον είναι best - seller παγκοσμίως.
Σήμερα, η Κορρές παρουσιάζει περισσότερα από 500 προϊόντα, διαθέτοντας μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών, προϊόντα μακιγιάζ, αντιηλιακά προϊόντα, καθώς και παρασκευάσματα από βότανα και προϊοντα στην κατηγορία nutraceuticals .
Όλα τα προϊόντα αναπτύσσονται βάσει 4 κατηγοριών φυσικών συστατικών: βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες, βότανα της ελληνικής χλωρίδας, βρώσιμα συστατικά και υψηλής αποτελεσματικότητας φυσικά συστατικά.
Η εταιρεία αποφεύγει τη χρήση συγκεκριμένων συνθετικών ενώσεων, όπως τα παράγωγα πετρελαίου, σιλικόνες, προπυλενογλυκόλη, αιθανολαμίνες και αμμωνία. Τα παραπάνω αντικαθίστανται με εξίσου αποτελεσματικά, οφέλιμα και φιλικά προς το δέρμα φυσικά συστατικά.
Οι βασικές αρχές που διέπουν τη μάρκα παραμένουν οι ίδιες από την εποχή του φαρμακείου: χρήση βοτάνων και φυσικών συστατικών υψηλής ποιότητας – προϊόντα φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα – αισθητική αρτιότητα – προσιτή τιμή, προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης.
Η αποστολή της εταιρείας εστιάζει στη συνεχή επένδυση στον τομέα της έρευνας νέων τεχνολογιών και συστατικών.
Η εταιρεία Κορρές διατηρεί στενούς και μακροχρόνιους δεσμούς συνεργασίας με διάφορους φορείς και οργανισμούς, όπως με
  • το Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φαρμακευτικό Τμήμα - στοχεύοντας στην αναζήτηση και διερεύνηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της ελληνικής χλωρίδας
  • την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και
  • τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης – υπεύθυνοι για την παραγωγή της καλύτερης ποιότητας σαφράν διεθνώς
Σήμερα η εταιρεία διαθέτει τρία flagship καταστήματα – στο Λονδίνο, το Πεκίνο και τη Νέα Υόρκη (περιοχή Soho ), αλλά και 21 ακόμα καταστήματα σε Αθήνα, Παρίσι, Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, Γενεύη, Βιέννη, Μαδρίτη, Σαγκάη, Γλασκόβη, Ελσίνκι, Κωνσταντινούπολη, Φρανκφούρτη, Βαρκελώνη, Λευκωσία, Βάρνα και La Chaux - de - Fonds στην Ελβετία. Το 2008 προγραμματίζεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων με 1 νέο κατάστημα στο Ντουμπάι.
Τα προϊόντα της Κορρές έχουν, επίσης, σημαντική παρουσία σε πολυκαταστήματα του Τόκυο, Los Angeles, Μιλάνο, Βερολίνο, Σίδνεϋ, Νέο Δελχί, Γιοχάνεσμπουργκ, Χονγκ Κονγκ, αλλά και σε περισσότερα από 5.500 φαρμακεία της Ελλάδας.
Διάσημα ονόματα, όπως Scarlett Johansson , Angelina Jolie , Rihanna , Drew Barrymore , Kylie Minogue , Charlize Theron , Cameron Diaz , Woody Allen και David Beckham , συγκαταλέγονται στη λίστα των fans του ονόματος και προϊόντων Κορρές.
Τον Απρίλιο του 2007, η Κορρές Φυσικά Προϊόντα εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά τη δημόσια εγγραφή σημειώθηκε υπερκάλυψη της προσφοράς κατά 27 περίπου φόρες, κάνοντας την εισαγωγή την πιο επιτυχημένη επί σειρά ετών.
Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή των Οινοφύτων συγκεντρώνουν σε ένα κεντρικό πλέον σημείο τα γραφεία, το εργαστήριο και την παραγωγή, τα οποία καταλαμβάνουν χώρο 6.500 τ.μ. επί συνολικής εδαφικής έκτασης περί των 13.000τ.μ.
Το 2007 σημειώθηκε ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο της τάξεως του 73%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 36εκ. Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθεί το δικτυακό τόπο,www.korres.com , ή επικοινωνήστε με την Κατερίνα Τράκα, Κορρές Φυσικά Προϊόντα, τηλ. 22620 54552, e - mail : katerina . traka @ korres . com

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου