Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ . 8/5/2011


Ήθελα να ξεκινήσω με τα γνωστά αυτό το άρθρο. Με την αποθέωση δηλαδή για την ομάδα του Ομπράντοβιτς και το έκτο ευρωπαϊκό. Κι έκανα το λάθος να περιμένω να τελειώσει πρώτα και το ποδόσφαιρο και μετά να κάτσω να γράψω.

Και τα λάθη… πληρώνονται. Καθώς και να θέλω, δεν μπορώ παρά να βγάλω θυμό, παρά την μέρα μεγαλείου και χαράς για όλο τον Παναθηναϊκό.
Κι ο θυμός έχει ένα και μόνο αποδέκτη. Τον… Παύλο Γιαννακόπουλο. Ναι καλά διαβάσατε. Τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Τον άνθρωπο που σήμερα θα πρέπει να αποθεώνουν και να ευχαριστούν όλοι οι Παναθηναϊκοί. Τον άνθρωπο στον οποίο πρέπει να αφιερώσουν το έκτο άστέρι όλοι οι Παναθηναϊκοί.

Θα μου πεις φυσικά, γιατί αφού λέω αυτά που λέω, είναι και αποδέκτης του θυμού μου ταυτόχρονα ο Παύλος; Για ένα και μοναδικό λόγο φίλοι μου. Γιατί κάθισε και έμπλεξε με το ποδόσφαιρο. Γιατί κάθισε και μάτωσε ΚΑΙ για το ποδόσφαιρο. Και γιατί έφτασε σε σημείο να ακούσει και μπινελίκια κιόλας εξ αιτίας του ποδοσφαίρου από κάποιους αχάριστους και ανιστόρητους.

Ε λοιπόν Παύλο, γράψτους πια κανονικά και με τον νόμο. Κι αντί να βάλεις κι άλλα λεφτά, ζήτα πίσω κι αυτά που σου χρωστάνε από την προηγούμενη αύξηση. Γράψτους, δεν αξίζουν αυτοί την αγάπη και την θυσία κανενός που αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Κανενός που ματώνει για τον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πια από τίποτε και από κανένα. Έχουν καταντήσει τον πιο ιστορικό σύλλογο της χώρας ομαδούλα της γειτονιάς. Γι’ αυτό άστους εκεί αφού… δεν σε θέλουν  κιόλας και σου βγάζουν κι ανακοινώσεις. Κάτσε εκεί στο μπάσκετ, συνέχισε την αυτοκρατορία σου, σήκωσε τα όλα ξανά και ξανά και ξανά στην Ευρώπη, στείλε αδιάβαστη, ξεπέρασε σε αστέρια και την Ρεάλ και όλους και κάνε και τυπικά τον Παναθηναϊκό πρώτο όλων των εποχών στην Ευρώπη και μετά φώναξέ τους όλους να… προσκυνήσουν.

Ναι. Να προσκυνήσουν. Την πιο μεγάλη ομάδα όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό. Την ομάδα που κάνει διαχρονικά περήφανους και χαρούμενους όλους τους Παναθηναϊκούς σε όλο τον κόσμο.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ούτε πίσω από τις λέξεις από τον φόβο μην μας πουν ότι μιλάμε με καλά λόγια για τους παράγοντες ή από τον φόβο μην μας βγάλει πάλι καμιά ανακοίνωση ο κάθε ψευτο-Θόδωρος.
Μαζί με την ομάδα, πρέπει όλοι –ακόμα και αυτοί που θα το κάνουν με… βαριά καρδιά και για τα… προσχήματα- να προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν αυτούς που έφτιαξαν αυτήν την ομάδα. Τους αδελφούς Γιαννακόπουλους και γενικά όλη την οικογένεια Γιαννακόπουλου, την οποία τολμούν ακόμα κάποιοι στον Παναθηναϊκό α την πιάνουν στο στόμα τους.

Και φυσικά στην πρώτη γραμμή απόψε ειδικά, καθώς και το δικαιούται και του το χρωστάμε όλοι, τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Που μπορεί να μην μπόρεσε να είναι στην Βαρκελώνη, αλλά με όσα έχει προσφέρει και έχει κάνει για τον Παναθηναϊκό ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια τώρα, είναι σαν να έχει κάνει όλη την… Βαρκελώνη να έχει πάει απόψε… σπίτι του, αντί να πάει αυτός σ’ αυτήν. Έτσι από ηθική υποχρέωση και μόνο και επειδή ειδικά αυτό το αστέρι είναι γι’ αυτόν το πιο γλυκό.





πηγη  theplayer
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου