Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Γενική απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2011
Από την ερχόμενη Τρίτη 10 Μάη και μέχρι τις 24 Μάη
Την ερχόμενη Τρίτη, 10 του Μάη, ξεκινά η γενική απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2011, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και θα διαρκέσει 2 βδομάδες (μέχρι και 24 Μάη). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στόχος της έρευνας είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, ενώ τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι «απολύτως εμπιστευτικά και δε θα ζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν».
Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει και τα παρακάτω:
  • Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  • Το ερωτηματολόγιο αφορά την κατοικία του νοικοκυριού, τα άτομα που μένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δε θα ξεπερνά τα 20 - 25 λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό.
  • Θα υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια μεταφρασμένα σε αρκετές γλώσσες, για τους κατοίκους της χώρας που δε μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.
  • Οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Για τις ανάγκες της έρευνας θα εργαστούν περίπου 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες. Σε περίπτωση αμφιβολίας οι απογραφόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213.135.2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα του απογραφέα.

πηγη   ριζοσπαστης
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου