Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ολες οι ταινίες της Φίνος Φιλμ ελεύθερες στο Υoutube

Ολες οι ταινίες της Φίνος Φιλμ ελεύθερες στο Υoutube
Μπορεί να μην έχασαν ποτέ τη δημοτικότητά τους, όμως στις μέρες μας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, εν μέρει χάρη στο Διαδίκτυο και ενδεχομένως επειδή η οικονομική κρίση τις καθιστά ακόμα πιο επίκαιρες, αφού διαδραματίζονται σε εποχές στερήσεων, ανασφάλειας, αλλά και ελπίδας.
Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Δημήτρη Χορν και όλες τις αξέχαστες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου των δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70 είναι πλέον διαθέσιμες εντελώς δωρεάν σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Το επίσημο κανάλι της θρυλικής εταιρεία παραγωγής Φίνος Φιλμ στο YouTube λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.youtube.com/user/FinosFilmsChannel και αριθμεί σχεδόν 14.500 συνδρομητές.
Κάθε ταινία συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της ή και τα εισιτήρια που έκοψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ακολουθούν τα σχόλια των ως επί το πλείστον ενθουσιασμένων χρηστών του YouTube, με πολυάριθμες αναφορές σε διάσημες σκηνές και κορυφαίες ατάκες. Οι αναρτημένες ταινίες εξακολουθούν να αυξάνονται, με πιο πρόσφατη τη δραματική «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» με τους Κώστα Καζάκο και Αντώνη Αντωνόπουλο, που «ανέβηκε» στο κανάλι πριν από δύο εβδομάδες και έχει ήδη ξεπεράσει τις 3.500 προβολές, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα αφιερώματα σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.ά.

Στις πιο αγαπημένες, μέχρι στιγμής, ταινίες των επισκεπτών του καναλιού συγκαταλέγονται το «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» του Ντίνου Δημόπουλου με πάνω από 14.000 προβολές, το «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» του Γιάννη Δαλιανίδη με περίπου 12.300 προβολές και το «Τζένη Τζένη» με 11.600, ενώ ψηλές θέσεις στη λίστα με τα δημοφιλέστερα φιλμ καταλαμβάνουν το «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκο Ρίζο, η «Χαρτοπαίχτρα» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου και ο «Ατσίδας» με τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Η Φίνος Φιλμ δημιουργήθηκε το 1942 από τον παραγωγό Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε μέχρι τον θάνατό του, το 1977. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, Τζέλας, το 2010, η περιουσία του περιήλθε στους κληρονόμους του, Γιώργο Τσαγκαράκη, διευθυντή της Φίνος Φιλμ, και τα τρία ανίψια του Φίνου.

Πηγή: skai.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου