Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το ελληνικό σουβλάκι στην Νέα Υόρκη. Τα νέα μαγαζιά που το έκαναν μόδα

Πριν από μερικά χρόνια στην Νέα Υόρκη, το σουβλάκι είχε πατρίδα την Αστόρια. Τώρα όμως τρία νέα ελληνικά στέκια το έχουν κάνει μόδα και στο Μανχάταν.

Οι κάτοικοι του Μεγάλου Μήλου, μαθαίνουν τι θα πει γύρος, πίτα ενώ παίρνουν για επιδόρπιο ένα γιαουρτάκι με βύσσινο ή ξηρούς καρπούς.

Η δημοφιλία της ελληνικής κουζίνας δεν είναι τυχαίο φαινόμενο. Η αρχή έγινε με το ψητό ψάρι.Εστιατόρια όπως το Milos, η Avra και το Κελάρι ταυτίστηκαν με την υψηλή ποιότητα και μπήκαν στην λίστα των καλοφαγάδων.

Έτσι, ήρθε η ώρα να περάσουμε και στο κρέας με το πατροπαράδοτο έδεσμα που φαίνεται να αρέσει πολύ στους Αμερικανούς.

Από τους πρώτους που το έκαναν βασιλιά στο μενού είναι το souvlaki.gr στο Lower East Side. Το ντεκόρ του μαγαζιού θυμίζει Μύκονο ενώ υπάρχει και ειδικό φορτηγάκι που πουλάει τυλιχτά στο δρόμο.

Ύστερα ήρθε η ώρα του Stix στους 23 δρόμους. Το κόνσεπτ είναι ότι τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα υλικά μπαίνουν πάνω σε ένα καλαμάκι και ψήνονται. Από κοντά και οι πατάτες τηγανητές με τις πίτες ολικής αλέσεως, σε κερδίζουν με την νοστιμιά τους.

Και για τους φίλους του γύρου, προστέθηκε στον κατάλογο το Grk στην περιοχή που ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Κομψό και προσεγμένο, γεμίζει από τουρίστες αλλά και από Έλληνες.

Το ελληνικό φαγητό κερδίζει συνεχώς έδαφος και το σουβλάκι, στην πιο λαϊτ εκδοχή του, ταυτίζεται με ένα γρήγορο αλλά υγιεινό γεύμα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ   http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/to_ellhniko_soyvlaki_sthn_nea_yorkh_ta_nea_magazia_poy_to_ekanan_moda.2409992.html
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου