Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΜικρογραφίαΗ συγκεκριμένη εκπομπή ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΗ σκιαγραφεί την προσωπικότητα του δημοσιογράφου και πολιτικού ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ διατρέχοντας την πορεία της προσωπικής και πολιτικής του ζωής μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας του από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ξεκινώντας από την αναφορά στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Βελωτά Ευρυτανίας, στα νεανικά του χρόνια και τις σπουδές του, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την αντιστασιακή δράση του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ την περίοδο της δικτατορίας στο Μόναχο της Γερμανίας, όταν διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Επίσης, παρουσιάζει τη δραστηριότητά του τη δεκαετία του 1980, αρχικά στο χώρο της δημοσιογραφίας με την έκδοση και διεύθυνση του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΕΝΑ» και την αρθρογραφία του, και στη συνέχεια στο πεδίο της ενεργούς πολιτικής δράσης από τη θέση του συμβούλου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και την εκλογή του το 1989 ως βουλευτή Ευρυτανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο προσωπικό ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας και την κατάρτιση σχεδίου αναπτυξιακού προγράμματος για τον νομό.

Παράλληλα, η εκπομπή εστιάζει στις πολιτικές αντιλήψεις και ιδέες του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, στη συμβολή του στη δημιουργία της Κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού το 1989, καθώς και το ρόλο του στην πολιτική της συναίνεσης και της εθνικής συμφιλίωσης με την εισήγηση στη Βουλή του νομοσχεδίου περί άρσης των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου.

Για την προσωπικότητα, το έργο και την πολιτική σκέψη του ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ μιλούν η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ, ο δημοσιογράφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ, ο ποιητής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ο πατέρας του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και ο δήμαρχος Προυσού ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΕΓΓΟΣ. Τα παιδιά του ΚΩΣΤΑΣ και ΑΛΕΞΙΑ μεταφέρουν τα δικά τους βιώματα για την απώλεια του πατέρα τους και αφηγούνται μνήμες από τη ζωή μαζί του.

Περιλαμβάνεται φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:  http://www.youtube.com/watch?v=VaCZgxJ-pPg
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου