Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ - «Παρέα Κάθε Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας».

Δυναμικά επιστρέφει το πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα - Παρέα κάθε Τρίτη στο κέντρο», που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του κέντρου της πόλης. «Το πρόγραμμα ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου του 2012 πιλοτικά με 20 συμβεβλημένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος» δηλώνει στο Helios Plus η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων κυρία Εύα Κοντοσταθάκου, σημειώνοντας ότι «το ενδιαφέρον τόσο των επιχειρηματιών όσο και των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, πέραν του προσδοκωμένου». Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης το πρόγραμμα ξεκίνησε και πάλι, ήδη από την Τρίτη 4 Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τρίτη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Αρχικά λειτούργησε για έναν μήνα πιλοτικά από τις 5 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου 2012, ενώ η δεύτερη περίοδος είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 12 Φεβρουαρίου με 28 Μαΐου 2013.

50 επιχειρήσεις
«Πλέον το πρόγραμμα θα συνεχισθεί ως το τέλος του χρόνου, ενώ σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε και την επόμενη χρονιά» υπογραμμίζει η κυρία Κοντοσταθάκου. Ως τώρα στη δράση συμμετέχουν περίπου 50 επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, που φέρουν το ειδικό σήμα του προγράμματος και στις οποίες οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ειδικό μενού φαγητού με 10 ευρώ, καφέ με 2 ευρώ και ποτό με 5 ευρώ.

«Ο κόσμος τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις προσφορές, οι οποίες του παρέχουν τη δυνατότητα για ένα πλήρες γεύμα σε άκρως οικονομική τιμή, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση της κίνησης τη συγκεκριμένη ημέρα» εξηγεί στο Helios Plus υπεύθυνη ενός από τα καταστήματα το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι υπεύθυνοι του προγράμματος, «βγαίνουμε Αθήνα και προσκαλούμε τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες του κέντρου να συμμετέχουν σε δράσεις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές· σε δράσεις που ζωντανεύουν το κέντρο της πόλης». Μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη δράση του, ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει να τονώσει τον κλάδο της εστίασης και να ζωντανέψει ξανά το κέντρο.
Νέες προτάσεις
«Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε τον κόσμο του Λεκανοπεδίου στο κέντρο της Αθήνας, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να επισκεφθεί ακριβά και καλά καταστήματα μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, αλλά και να δώσουμε πνοή στο κέντρο» σημειώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος. «Η εικόνα που παρουσίαζε το κέντρο το 2012 δεν ήταν αντιπροσωπευτική για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ο κόσμος αγκάλιασε πραγματικά τη δράση αυτή» καταλήγει.

Επόμενος στόχος του προγράμματος «Βγαίνουμε Αθήνα - Παρέα κάθε Τρίτη στο κέντρο» είναι ο διπλασιασμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτό και ο εμπλουτισμός του χάρτη και με άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. «Υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίες βρίσκονται υπό συζήτηση, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα» σχολιάζει η κυρία Κοντοσταθάκου.

Οι επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση του Δήμου Αθηναίων μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ειδική «Φόρμα Συμμετοχής» στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν και το προτεινόμενο υπόδειγμα μενού, το οποίο θα προσφέρουν στους πελάτες τους.    «Φόρμα Συμμετοχής»   -   προτεινόμενο υπόδειγμα μενού,  -   Δείτε εδώ τον χάρτη του κέντρου της Αθήνας με τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.



Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 6 Σεπτεμβρίου 2013



ΠΗΓΗ   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=529006
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου