Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΤΥΛΙΔΑ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αποστόλη Γκλέτσου.


Λίγο πριν το εδώλιο, στο Νοσοκομείο ο Αποστόλης…..Χτες ηταν προγραμματισμένη η εξ αναβολής  δίκη του δημάρχου Στυλίδας Αποστόλη Γκλέτσου για την γνωστή υπόθεση της αφαίρεσης  μεταλλικής μπάρας του ΠΑΘΕ στα διόδια Πελασγίας.
Όμως την τελευταία στιγμή η νομική εκπροσωπήσει του κ.Γκλέτσου προσκόμισε βεβαίωση από το Νοσοκομείο Λαμίας ότι ο  Δήμαρχος είχε  εξετασθεί στην καρδιολογική κλινική με περιστατικό  κολπικής μαρμαρυγής.
Ετσι   η δίκη επαναπροσδιορίστηκε για τις 27 Ιουνίου 2013.
Πριν από δύο χρόνια όταν ομάδες πολιτών από  όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στην  δημιουργία  πολλών σταθμών διοδίων κατά μήκος του ΠΑΘΕ ξεσηκώθηκαν και  είτε μαζικά  όπως το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  είτε μεμονωμένοι πολιτες αρνούνταν  να  καταβάλουν τα τέλη των διοδίων.
Ετσι  ξεσηκώθηκαν και οι κάτοικοι της Πελασγίας  αφού για λίγες εκατοντάδες μέτρα , ακομη και να μεταβούν στα χωράφια τους έπρεπε να πληρώσουν διόδια πόσο μάλλον για τις συχνές,καθημερινές  μετακινήσεις τους από το χωριό τους προς Στυλίδα και Λαμία. Τότε  ο  κ. Γκλέτσος εκμεταλλευόμενος το κλιμα των ημερών προχώρησε στην αφαίρεση μιας πλευρικής μπάρας από όπου μπορούσαν οι κατοικοι της Πελασγίας να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον» κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου , ακολούθησε σχεδόν κινηματογραφική σύλληψη του κ .Γκλέτσου και  προσαγωγή του σε  δίκη με την διαδικασία του Αυτοφώρου. Τότε  είχε αναβληθεί  η δίκη  μετα τον δικονομικό χειρισμό της υπεράσπισης του  δημάρχου από τον λαμιώτη ποινικολόγο  Γιώργο Δούμα και είχε προσδιοριστεί  για τις 26 Απριλίου του 2012.Όμως και πάλι   πήρε αναβολή και  θα εκδικασθεί μετα από ένα χρόνο και δυο μήνες.
Πάντως οι κάτοικοι της Πελασγίας δικαιώθηκαν αφού η εταιρία   διέθεσε αρκετές  εκατονταδες καρτών ελεύθερης διέλευσης όπως άλλωστε έχει γίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις για τον Δήμο Μώλου –Αγ.Κων/νου και τον Δήμο Λοκρών.
(Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία από τις συνηθέστερες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού. Η καρδιακή συχνότητα πού προκύπτει είναι ανώμαλη και κυμαίνεται περίπου από 50 σε 150 σφίξεις το λεπτό. Η κολπική μαρμαρυγή που συνδυάζεται με γρήγορη καρδιακή συχνότητα για μακρά χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια τη λεγόμενη ταχυμυοκαρδιοπάθεια.).

ΠΗΓΗ   http://lamiafm1.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου