Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΖΑ: πρότυπος ελληνική ζυθοποιία



Η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία  δημιουργήθηκε το 1989 ως ομώνυμη θυγατρική γερμανικού ομίλου του οποίου η μπύρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1980, υπό καθεστώς παραχώρησης σήματος. Tο 1988 η γερμανική μητρική εταιρεία ανέλαβε η ίδια την ανάπτυξη του σήματός της, στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη. Ακολούθησε η ανασυγκρότηση της εταιρείας και η μετονομασία της σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε. (ΕΖΑ). Το 1998 πραγματοποιήθηκε η υπό μορφή “management buy-out” εξαγορά των μετοχών που ανήκαν στην γερμανική εταιρεία (διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε το 2003) με αποτέλεσμα την πλήρη ελληνοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της. Η συμφωνία πώλησης περιέλαβε και τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης σήματος για παραγωγή και διάθεση της μπύρας αυτής μέχρι το 2009. Στο ίδιο διάστημα, η τεχνογνωσία παραγωγής γερμανικής μπύρας εμπλουτίστηκε και με την τεχνογνωσία παραγωγής βελγικής μπύρας και για πάνω από μία δεκαετία η ΕΖΑ παρήγαγε διεθνώς αναγνωρισμένο βέλγικο σήμα μπύρας εξαιρετικής ποιότητας. Ταυτόχρονα, η ΕΖΑ εισήγαγε και λανσάρισε στην ελληνική αγορά ξένα σήματα δημιουργώντας νέα τμήματα της αγοράς μπύρας – όπως για παράδειγμα τις μπύρες Weiss. Το 2011, η αναδιάρθρωση της ΕΖΑ περιέλαβε και την αλλαγή της εταιρικής της ονομασίας σε εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία όπως και του σήματός της.
Το νέο εταιρικό λογότυπο φέρει τα αρχικά της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και δηλώνει με το μπλε χρώμα την ελληνικότητα της εταιρείας ενώ με το πράσινο τονίζει τον χωρίς συμβιβασμούς ποιοτικό και οικολογικό προσανατολισμό της. Η απεικόνιση δείχνει μια σταγόνα κρυστάλλινου νερού από τον Παρνασσό που μεταμορφώνεται σε μπύρα και έχει στο εσωτερικό της τα αγνά συστατικά από τα οποία παράγονται οι μπύρες της εταιρείας: νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά.
Η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με υψηλό παραγωγικό δυναμικό και απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικευμένους εργαζόμενους στην ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας. Η μονάδα στην Αταλάντη, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος, όπου λειτουργεί σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας για την παραγωγή μπύρας το εξαιρετικής ποιότητας και σύστασης αρτεσιανό νερό του Παρνασσού.  Παράγει προϊόντα ζύθου ανωτάτης ποιότητας χρησιμοποιώντας, ως πρώτες ύλες, επιλεγμένες ποικιλίες καλοκαιρινών εξάκλωνων κριθαριών τύπου Scarlet και Prestige και αρωματικό λυκίσκο Hallertau Βαυαρίας και Saaz Βοημίας. Η εzα εφαρμόζει επιτυχώς ένα -προηγμένης τεχνολογίας- ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας, συμμορφούμενη με τα πρότυπα ELOT EN ISO 22000:2005 για την παρασκευή μπύρας.
Πρωτοπόρος στην βαρελίσια μπύρα, η εzα έγινε ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην συγκεκριμένη συσκευασία, επενδύοντας στον ειδικό εξοπλισμό, που παραχωρεί στα καταστήματα λιανικής με χρησιδάνειο. Συνεργάζεται επιτυχώς με περισσότερα από 2.500 τελικά σημεία (ξενοδοχεία - εστιατόρια - café), διαθέτοντας μπύρα στην απαιτητική συσκευασία του βαρελιού. Έτσι στον τελικό καταναλωτή η εzα προσφέρει άριστη ποιότητα φρέσκιας βαρελίσιας μπύρας, σωστό service και ένα προϊόν που απολαμβάνει της εκτίμησής του.
Με υπερηφάνεια, η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία παράγει δύο εξαιρετικά προϊόντα (σε συσκευασίες μπουκαλιού, κουτιού και βαρελιού) μέσω της διαδικασίας “Μακράς Ωρίμανσης” που διαρκεί τουλάχιστον 21 ημέρες! Το πρώτο από αυτά είναι η ελληνική μπύρα Pils Hellas την οποία η εzα λανσάρισε το 1996, δημιουργώντας την υποκατηγορία των “εθνικών μπυρών”. To δεύτερο είναι η  Berlin Premium Lager,  μια μπύρα ανωτάτης ποιότητας, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2010 αφού προηγούμενα ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος προετοιμασίας και δοκιμών από την ομάδα του γερμανού ζυθοποιού Dr. Bilge, στην Αταλάντη. 
Έχοντας αποκτήσει μία δυναμική παρουσία στην αγορά της ποιοτικής βαρελίσιας μπύρας και ικανοποιητική διανομή, η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία ακολουθεί στρατηγική ανάπτυξης πολλαπλών σημάτων, συμμετέχοντας σε πολλές υποκατηγορίες της αγοράς μπύρας. Έτσι, εκτός από τα ιδιόκτητα σήματά της, η εzα προχώρησε και στην ανάπτυξη διεθνώς αναγνωρισμένων σημάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται οι Bavaria, Krombacher, Arcobrau, Augustijn και Gulden Draak.


πηγη   http://www.eza.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου