Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Θεσσαλονίκη | Οι νέοι σε δράση, «Περιβάλλον και εθελοντισμός».


Η ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, από 20 έως 26 Απριλίου 2012, στα πλαίσια του προγράμματος το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Περιβάλλον και εθελοντισμός».
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 40 νέοι από Κροατία, Ουγγαρία, Τουρκία, Εσθονία, Λετονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Αρμενία και Λευκορωσία.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα εθελοντικής προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από ένα σύνολο εναλλακτικών βιωμάτων και τρόπων κινητοποίησης. Βασίζεται στην άτυπη εκπαίδευση, η οποία επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της βιωματικής μάθησης και περιλαμβάνει ομαδική εργασία, παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης, καταιγισμό ιδεών, καλλιτεχνική δημιουργία, παιχνίδια κίνησης, μίμηση προτύπου.
Οι συμμετέχοντες στην συνέχεια θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στην χώρα τους και θα δράσουν σαν πολλαπλασιαστές στην κοινωνία τους.
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ώρα 10.00, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό μονοπατιών στο δάσος του Σέιχ-Σου , σε συνεργασία με τους εθελοντές του Δήμου, την άτυπη ομάδα Salonistas και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σημείο συνάντησης, όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, ορίστηκε ο Ζωολογικός Κήπος (ώρα 9.45).

πηγη   http://www.kala-nea.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου