Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-2. Σαν σήμερα, 25 Απριλίου, το 2004 ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε άφηνε ξερή την Τούμπα




Στις 25 Απριλίου του 2004 ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος που θα ήταν το πρώτο μετα από επτά κατακτήσεις του Ολυμπιακού. Το ματς, όμως, δεν ξεκινάει καλά για τους «πράσινους», αφού ο Χάγκαν στο 7ο λεπτό ανοίγει το σκορ για τους Θεσσαλονικείς.
Αυτό το τέρμα, όμως, ξύπνησε τον Παναθηναϊκό που κυριάρχησε στη συνέχεια και κατάφερε να ισοφαρίσει στην αρχή του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 47 με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Οι χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και ο Γιτζάκ Σουμ στο 76 αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα περνώντας στο παιχνίδι τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε.
Ο Νιγηριανός, με πολωνικό διαβατήριο, επιθετικός ήταν και ο άνθρωπος που λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και τον έφερε αγκαλιά με τον τίτλο μετά από επτά χρόνια. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μανώλης άφησε πίσω του τον Βόκολο και με ξερό σουτ νίκησε τον Τοχούρογλου για το 2-1. Νίκη που έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, με τον Ολισαντέμπε να εξελίσσεται στον πρωταγωνιστή εκείνης της χρονιάς με τα «χρυσά» γκολ που ακολούθησαν σε Κορυδαλλό με την Προοδευτική και Πύργο με τον Πανηλειακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης, Μαλαδένης, Κούτσης, Καραδήμος (59` Θεοδωρίδης), Φουτσίνι, Χάγκαν (62` Καρυπίδης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Σουμ): Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μορίς, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μικάελσεν, Γκονζάλες (59` Επαλέ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου (76` Ολισαντέμπε), Βύντρα (40` Σαπάνης).
πηγη   http://www.leoforos.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου