Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Γιορτή βιβλίου στην παραλία του Βόλου

Γιορτή βιβλίου στην παραλία του Βόλου

Πολιτιστικό θεσμό με πανελλήνια ακτινοβολία αποτελεί η 22η Γιορτή Βιβλίου που ανοίγει την Παρασκευή 20 Ιουνίου τις πύλες της, στην παραλία του Βόλου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου.
Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων θα κοσμήσουν και φέτος την έκθεση - θεσμό, που φέρει τη διοργανωτική σφραγίδα του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, Χαρτοπωλών και Εκδοτών της περιοχής μας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Τριάντα επτά περίπτερα έχουν τοποθετηθεί συμμετρικά κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, μπροστά από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να «φιλοξενήσουν» έντεκα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας, τα οποία συμμετέχουν στο θεσμό.
Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών της περιοχής μας, Σπύρος Αγιώτης «οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι φέτος και πιστεύουμε ότι έχει μέλλον η γιορτή βιβλίου, διότι την υποστηρίζουν τόσο οι συνάδελφοι, όσο και ο κόσμος, το βιβλιόφιλο κοινό, που καλύπτει όλη την ηλικιακή γκάμα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, υπερήλικες, ενήλικες αλλά και παιδιά, αγοράζουν βιβλία, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φήμη της γιορτής βιβλίου που πραγματοποιείται επί σειρά ετών στο Βόλο, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα τοπικά όρια, με αποτέλεσμα να τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των απανταχού της Ελλάδας φίλων του βιβλίου, αρκετοί από τους οποίους συνδυάζουν, σημειωτέον, το τερπνό μετά του ωφελίμου. Την ανάπαυλα, δηλαδή, με φόντο τις ομορφιές της Μαγνησίας, αλλά και την επίσκεψη στη γιορτή βιβλίου.
Κατά γενική ομολογία, η συγκεκριμένη διοργάνωση προωθεί τις πωλήσεις των βιβλίων και κατ’ επέκταση τη φιλαναγνωσία, καθώς η ποικιλία των εκδόσεων που εκτίθενται, και η μεγάλη γκάμα των τίτλων που κοσμούν τις προθήκες των περιπτέρων, προσελκύουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου